Speciale videoclip als alternatief uitgesteld concert ‘De Grootste Band Van Nederland’

Zondag 7 juni zou het grote optreden van De Grootste Band Van Nederland (DGBVN) zijn, maar door de Coronamaatregelen is het concert verplaatst naar volgend jaar. Vooruitlopend op 2021, en om toch in beweging te blijven heeft de organisatie van DGBVN deze dag een speciale videoclip gelanceerd.

Foto’s Charles duijff, editie DGBVN Lichtfabriek Haarlem 28 mei 2017

Het miniconcert van 7 juni 

500 muzikanten vanuit heel Nederland, maar ook ver daarbuiten, hebben zich een jaar geleden al aangemeld, om een miniconcert te verzorgen op de Botermarkt in Haarlem. Dit concert zou bestaan uit een aantal nummers over het thema ‘vrijheid’, met als grote afsluiter hét lijflied van de band ‘Rocking in a Free World’ van de Amerikaanse zanger Neil Young.

Als alternatief in elk geval swingen op het lijflied:

Ongeveer honderd muzikanten hebben met veel enthousiasme thuis een fragment opgenomen van dit DGBVN-lijflied: ‘Rocking in a Free World’  Deze fragmenten zijn verzameld in een clip en sinds 7 juni te zien op het YouTubekanaal van de Grootste Band van Nederland.Fragmenten van over de hele wereld

Amateur filmmaker en gitarist/zanger Niels Wilmink heeft deze fragmenten van over de hele wereld namens deelnemende muzikanten toegestuurd gekregen. Vanuit Spanje heeft gitarist Bert Mago een stukje film gemaild. Ook vanuit Duitsland, België en Engeland hebben deelnemers een bijdrage geleverd. Al deze muzikanten zouden dus dit weekend Haarlem aandoen om live het optreden te verzorgen. Helaas heeft Corona roet in het eten gegooid.

Hechte onderlinge verbondenheid

De organisatie wil op deze manier de hechte- en fijne verbondenheid koesteren, die de muzikanten onderling al tijdens de voorbereidingen hebben opgebouwd. De vorige videoclip is ruim anderhalf miljoen keer bekeken. De verwachting is dat ook de nieuwe clip weer viral gaat.

Meer informatie is te vinden op www.dgbvn.com

 

Reacties