Eindvoorstelling Centrum voor de Kunsten Beverwijk creatiever dan ooit

Foto: Centrum voor de Kunsten

Natuurlijk gaat die show door: anderhalf uur durende voorstelling op film, uitgezonden op zondag 14 juni om 14 uur via livestream.

En toen kwam corona!
De rollen waren al verdeeld, de teksten een keer doorgesproken en er was al gerepeteerd. De dans-, theater-, en musicalleerlingen van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk konden niet wachten om hun kunsten in de eindvoorstellingen Pinokkio en Kringloop aan vrienden en ouders te tonen. In een echt theater, met kostuums en decors en fancy belichting. En toen kwam corona, hielden de lessen op en ging het theater dicht.

Natuurlijk gaat die show door

Bam, wat een domper. Moest de eindvoorstelling nu geschrapt worden? No way! The show must go on! De docenten bedachten binnen twee weken een geheel nieuwe opzet en schreven samen met de leerlingen een verhaal waarin de gasten van een hotel in Las Vegas centraal staan. Door een technische storing kan geen mens z’n hotelkamer uit, net als de leerlingen die opeens thuis, dans-, musical- of theaterles kregen via videoconferentie.

Kamermeisjes, prinsessen, een dievenbende, moordenaar, piccolo’s, een rijke weduwe, de hoteleigenaar, iedereen kreeg een intrigerende rol in de nieuwe eindvoorstelling. En iedere leerling nam z’n eigen bijdrage op film op. We zien dus leerlingen aan het aanrecht in plaats van aan een balletbarre, in hun eigen slaap- of woonkamer in plaats van op een theaterpodium. Vooral bij de dansleerlingen ging de woonkamer nogal eens op de schop om voldoende oefenruimte te creëren. De lockdown deed een extra beroep op het improvisatietalent van alle betrokkenen. En maakte de voorstelling stiekem extra bezienswaardig.

Het resultaat mag er zijn: een anderhalf uur durende voorstelling op film, die op zondag 14 juni om 14 uur via livestream wordt uitgezonden via www.facebook.com/tentvoortalent/live/.

Reacties