Eerste deel fase ‘De Sparren’ klaar: 22 nieuwe woningen in Plantagebuurt opgeleverd

Foto: Pré Wonen

Eind mei namen de eerste huurders de sleutel in ontvangst van hun gloednieuwe woning in fase De Sparren, in de Beverwijkse Plantagebuurt. Woningcorporatie Pré Wonen en Smit’s Bouwbedrijf leveren 14 eengezinswoningen op en 8 boven- en benedenwoningen.

Fase De Sparren is onderdeel van de vernieuwing van de Plantagebuurt, die eind dit jaar klaar is. Eerder zijn 215 appartementen en woningen opgeleverd.

Eerste nieuwbouwwoning
De familie Arslan woonde oorspronkelijk aan de Pieter Verhagelaan. “Fijn om weer naar onze vertrouwde buurt te gaan en tóch nog dichtbij mijn vader, die inmiddels aan de Alkmaarseweg woont.” Annamarie van Rij komt met haar dochter in hetzelfde rijtje wonen. “Ik had nog niet echt mijn thuis gevonden. Dat gaat hier vast lukken”, vertelt ze enthousiast. Zij verhuist van het Hilbersplein, net als Lara Folkers, die de bovenwoning huurt. “Licht en met zonnig balkon. Ik ga deze buurt ontdekken.” Voor alle drie is dit hun eerste nieuwbouwwoning.Gevarieerde woningen
Aan de Sparrenstraat staan negen ruime eengezinswoningen met op elke hoek een beneden- en bovenwoning. Aan de Beukenstraat en Plantage kleine blokjes eengezinswoningen (resp. 3 en 2) met aan de Sparrenstraat weer een beneden- en bovenwoning op de hoek. In totaal 14 eengezinswoningen en 8 boven- en benedenwoningen, goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen, parkeerplaats en tuin of balkon. Het appartementengebouw met 49 appartementen, grenzend aan de Plantage, is naar verwachting eind dit jaar klaar.

Reacties