Terug naar de kust

Maggie Mac Neal (Sjoukje Smit) zong er in 1976 al over. Ze wilde Terug Naar De Kust en wellicht kiest ze daar ook nu nog voor, wanneer ze maar even de gelegenheid heeft… Strand en zee, een locatie die nooit verveelt en waar je zo maar volledig tot rust kan komen.

Test, foto’s en film Charles Duijff

Bron Wikipedia: Theun de Winter en Sjoukje Smit schreven de tekst en Ruud Bos maakte het arrangement. (Verderop de You-tube versie)

Dinsdag de 9e juni 2020 waaide het stevig aan de kust (zie openingsfilmpje). Maar eigenlijk maakt het voor velen niet uit wat voor weer het is. Toegegeven, zonaanbidders hebben meestal de meerderheid, maar een strandwandeling bij een stevige bries of zomaar een nevelige dag, de kust blijft voor velen een gewilde bestemming om even ‘het hoofd leeg te maken’ Maggie zingt: ’t liefst loop ik alleen, niemand om me heen, in mezelf te dromen….Welnu, daar was dinsdag 9 juni volop de ruimte voor….. Het strand was grootdeels bedekt met de z.g. ‘Ensis’, schelpen die ook wel ‘scheermessen’ worden genoemd en waarvan er op de wereld zo’n 12 soorten bestaan, althans dat wordt vermeld op Wikipedia….. Op de achtergrond VelsenFragst du die möwe who fiegst du hin: zanger Louis Neefs

Vele meeuwen vliegen richting te vissersschepen, of ‘jatten’ een haring bij een viskraam.. Onderstaande foto’s geven een duidelijk beeld van de 9e juni 2020. Geniet verderop ook van het nummer van onze Maggie…..

Reacties