Provincie redt Huis van Hilde van de ondergang

Foto: Wim Meijer Fotografie

CASTRICUM – Archeologiecentrum Het Huis van Hilde in Castricum krijgt een financiële injectie van de provincie om deze zomer de salarissen te kunnen betalen. In september komt het helemaal in provinciale handen.

(bron: NH Nieuws)

Door de coronacrisis werd steun van de provincie aan het archeologiecentrum onvermijdelijk, zo schrijven Gedeputeerde Staten in een brief aan Provinciale Staten.

Het publieksdeel van het Huis van Hilde wordt sinds de opening in 2015 geëxploiteerd door een aparte besloten vennootschap. Het archeologisch depot met de bodemvondsten uit heel Noord-Holland werd al rechtstreeks beheerd door de provincie.

Het besloten vennootschap kan snel 62.500 euro overbruggingssubsidie op de bankrekening tegemoet zien. Na 1 september neemt de provincie de exploitatie van het Huis van Hilde in eigen hand, meldt mediapartner Duinstreek Centraal.

(foto: Wim Meijer Fotografie)

Het Huis van Hilde had zonder een financiële injectie de deuren moeten sluiten, zo schrijft Gedeputeerde Staten in de brief. ’Gelet op het belang van continuïteit van de publieksfunctie en een verantwoorde overdracht aan de provincie, vinden wij het van groot belang dat de deuren van het Huis van Hilde in de periode van 1 juni tot 1 september open kunnen gaan.’

Huis van Hilde exposeert bodemvondsten uit Noord-Holland. Prettige bijkomstigheid van de provinciale overname is dat het museum zich straks kan aansluiten bij de Museumjaarkaart.

Reacties