Haarlemse band draagt album op aan overleden drummer

Van Rooster
Foto: Aangeleverd

Van Rooster tovert tijdens coronacrisis afgelegen tuinhuis om tot studio en neemt 11 nummers op voor debuutalbum ‘No Parking on the Yellow Lines’ dat sinds afgelopen vrijdag via alle bekende muziekstreamingdiensten is te beluisteren.

HAARLEM – De Haarlemse band Van Rooster heeft niet stilgezeten tijdens de coronacrisis. Optreden zat er niet in en daarom heeft de band de gelegenheid aangegrepen de opnames voor hun debuutalbum af te ronden. In een afgelegen tuinhuis, omgetoverd tot studio, werden 11 nummers van de band eindelijk een keer goed vastgelegd.

‘No Parking on the Yellow Lines’ is sinds vrijdag  te beluisteren op alle bekende muziekstreamingdiensten en is opgedragen aan de vorig jaar overleden drummer van de band: Lennart de Graaff.

No Parking on the Yellow Lines
No Parking on the Yellow Lines brengt overstuurde gitaren, rauwe zang, een ronkend hammond-orgel en een stomende ritmesectie samen tot een eclectische mix van old school rock met een moderne sound. Blues, americana, classic rock, country…. Het komt allemaal aan bod en het album is daarmee een goede weergave van de persoonlijke muzieksmaken van de bandleden.

Wat ooit begon als een idee van twee jeugdvrienden op vakantie kreeg in 2016 serieuzere vormen. Riffs werden bedacht, teksten geschreven en schetsen voor nummers ontstonden. Chris Lemsom (gitaar) en Pim van Houten (zang) bundelden hun krachten en ideeën met Ansâr Ahmadali (gitaar) en Axel Colen (bas). Niet veel later voegde drummer Lars van Slooten zich bij de groep. Het zou het startsein vormen van een tumultueuze periode, waarin onder de bandnaam Dead Flowers vooral in Haarlem en omstreken veel muzikale meters werden gemaakt. Chris en Lars verlieten om uiteenlopende redenen de band; de naam werd omgedoopt tot Van Rooster, Ansâr nam de gitaarpartijen voor zijn rekening en Lennart de Graaff werd de nieuwe drummer. Dat was ook het moment dat het balletje begon te rollen. De band raakte steeds beter op elkaar ingespeeld en er werd veel opgetreden in Haarlem en omgeving, waarbij een trouwe fanbase werd opgebouwd. Helaas overleed Lennart totaal onverwachts begin 2019 en de band werd hierdoor gedwongen om na te denken over de toekomst.

Als eerbetoon aan Lennart besloten de overgebleven bandleden de trein door te laten denderen. Lennart’s broer, toetsenist Merlijn de Graaff, sloot zich al snel aan bij Van Rooster en vervulde daarmee een langgekoesterde wens van de band om samen muziek te maken. De Portugese drummer André Machado trad in de voetsporen van Lennart en de huidige bezetting was een feit.

De vorig jaar overleden drummer van Rooster Lennart de Graaff (foto: Mark Bakker)

Toekomst nog onzeker
Van Rooster was de afgelopen jaren vooral actief in de Haarlemse popscene. Wat de toekomst gaat brengen is onzeker. Kan er weer worden opgetreden en zo ja, in wat voor vorm? Van Rooster wilde in ieder geval een aantal nummers goed vastleggen. Het resultaat is terug te vinden op ‘No Parking on the Yellow Lines’.

 Zaterdag 20 juni live in het Patronaat
Op zaterdag 20 juni speelt Van Rooster samen met enkele andere bands uit de Haarlemse Popscene live in het Patronaat. De avond begint om 19.00 uur en alle optredens worden live gestreamed via twitch.tv/haarlemonair. Van Rooster speelt om 21.30 uur en brengt enkele nummers van ‘No Parking On The Yellow Lines’. De avond in het Patronaat wordt een fundraiser voor zowel de door de coronacrisis geplaagde Haarlemse poptempel als lokale kroegen en bands.

Meer informatie is te vinden op www.van-rooster.com.

Reacties

Cookieinstellingen