Derde staking in een week bij Tata Steel, nachtploeg legt het werk neer

Foto: Wim Meijer Fotografie

IJMUIDEN – Na een dag van relatieve rust wordt op dit moment weer gestaakt bij Tata Steel. De nachtploeg van Tata Steel Packaging (TSP) heeft zondagavond om tien uur het werk voor tenminste acht uur stilgelegd.

(bron: NH Nieuws)

Het is deze week de derde grote staking bij Tata Steel, eerder waren er al stakingen bij de grondstoffentoevoer en de logistieke afdeling van de staalgigant.

Tata Steel Packaging (TSP) is één van de grootste blikproducenten in Europa, waar voor onder andere blik wordt gemaakt voor de voedingsindustrie. Naast IJmuiden zijn er vestigingen in Duffel (België) en Trostre (Wales). Er wordt alleen in IJmuiden gestaakt.

Tata Steel heeft niet gereageerd op de stakingen die sinds woensdag bezig zijn. De vakbonden hebben aangegeven de acties deze week op te voeren en zo de druk op het bedrijf te verhogen. “Als het moet, leggen we deze week voor langere tijd de gehele productieketen stil. Er moet echt beweging komen vanuit India”, aldus een werknemer die boos het badlokaal van Tata Steel Packaging verlaat om zich in te schrijven als staker.

Reacties