Gemeente vernieuwt Gildenplein Broekpolder: denkt u mee?

Foto: Google-streetview

HEEMSKERK – De gemeente Heemskerk gaat het Gildenplein opnieuw inrichten. Inwoners en ondernemers in de Broekpolder kunnen daarover meedenken. Welke mogelijkheden zijn er voor meer groen op het plein? En hoe kan de gemeente het plein aantrekkelijker maken voor een (kort) verblijf?

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken
Via een online vragenlijst op www.heemskerk.nl/gildenplein kunnen inwoners van de Broekpolder meedenken over de nieuwe inrichting van het plein. Ze zijn daarvoor uitgenodigd via een brief, de gemeentelijke informatiepagina en sociale media. Het verkeer op en rond het plein gaat de gemeente zeker aanpakken. Uit diverse bijeenkomsten in februari kwam al naar voren dat de Laan van Broekpolder door de Citadel veiliger moet worden. Andere plannen liggen nog niet vast.

De gemeente wil het Gildenplein levendiger maken
De gemeente wil dat het prettiger wordt om – kort of iets langer – op het plein te zijn. Dat kan bijvoorbeeld door meer groen en door bankjes te plaatsen. Via de digitale vragenlijst krijgen inwoners en ondernemers twee tekeningen te zien. Daarop staat hoe het plein eruit kan komen te zien: Groen Gildenplein en Speels Gildenplein. Op de tekeningen kunnen deelnemers aan de enquête aangeven wat ze goede ideeën vinden en wat niet. Ook is de gemeente op zoek naar een leuke invulling voor de ventilatietoren van de parkeergarage op het Gildenplein. Heeft u een goed idee om de toren aantrekkelijker te maken? Laat het weten via de vragenlijst www.heemskerk.nl/gildenplein. Onder de inzendingen wordt 1 minuut gratis winkelen verloot bij de Vomar aan het Gildenplein.

De gemeente verwerkt  zo veel mogelijk van alle wensen en ideeën in één ontwerp

Dat kan een mix zijn van de twee tekeningen. Daarbij kijkt de gemeente ook naar wat technisch en financieel mogelijk is. Daarna wordt dat ontwerp verder uitgewerkt. Ook daarbij zullen de inwoners en ondernemers worden betrokken. Dat zal in september van dit jaar zijn.

Veiligheid voor verkeer wordt verbeterd
Het plein wordt een plek voor de voetganger en de fietser. Het plein voor de Kruidvat wordt afgesloten voor verkeer. Hierdoor wordt onveilig achteruitrijden en keren voorkomen. De brandweer kan natuurlijk wel altijd het plein op. Er komt een veilige laad- en losplek voor de leveranciers. Hier kunnen in de avonduren twee auto’s parkeren. De gemeente maakt ook de Laan van Broekpolder veiliger. Het is bekend dat auto’s op de Laan van Broekpolder te hard rijden. Ook hebben voetgangers niet genoeg overzicht. Daarom wordt de Laan van Broekpolder in de Citadel smaller en bestraat met klinkers.