Hittegolf komt eraan!

Foto: Pixabay

Na een week van regen en bewolking begint maandag een droge en zeer warme periode, meldt Weeronline. Door een westenwind is de temperatuur maandag met 19 tot 24 graden nog normaal voor deze periode van het jaar, maar vanaf dinsdag gaat ’t los.

(bronnen: Nieuws.nl/Weeronline)

Dinsdag stijgt de temperatuur naar 22 tot 25 graden in de kustgebieden en op de Wadden en naar een zomerse 26 tot 28 graden landinwaarts. In het zuidoosten van Brabant kan het 29 graden worden.

Woensdag tot en met vrijdag is het zeer warm met op veel plekken temperaturen van 27 tot 29 graden en in het zuiden, oosten en op de Veluwe wordt het 30 tot 33 graden.

Ook zaterdag kan het tropisch warm worden, maar dat is nog onzeker. In de loop van het weekend zal de temperatuur naar 23 tot 28 graden dalen.’

Weeronline schat de kans op 70 procent dat we daadwerkelijk zullen kunnen spreken van een hittegolf. Daarvoor moet ’t in De Bilt ten minste vijf dagen aaneengesloten 25 graden of warmer zijn, en gedurende die periode minstens drie dagen tropisch zijn (30 graden of warmer). Die tropische dagen hoeven niet achter elkaar voor te komen.

Reacties

Cookieinstellingen