Drive-thru diploma- uitreiking Kennemer College met popcorn en alcoholvrije champagne

Foto: NH Nieuws

HEEMSKERK – Leerlingen van het Kennemercollege beleefden gisteren een bijzondere diploma-uitreiking: Onder het genot van een glas (alcoholvrije) champagne en een zak popcorn mochten de leerlingen vanuit de auto hun diploma in ontvangst nemen.

“Het is een raar jaar geweest en de leerlingen verdienen gewoon een feestelijk afscheid”, vertelde Hans Out, teamleider van 4 MAVO op het Kennemer College, aan mediapartner NH Nieuws. Door ┬áde coronacrisis was het onmogelijk geworden om de diploma’s in de aula uit te reiken dus verzon de school een alternatief.

Verrassing
Vooraf is alle leerlingen alleen verteld dat er een diploma uitreiking zou plaatsvinden en waar ze zich moesten melden. “Verder moest alles een verrassing blijven”, vertelt Out. “Onze leerlingen kennende denk ik dat ze elkaar ondertussen via WhatsApp wel op de hoogte hebben gebracht”, vertelt hij.

Popcorn en champagne
In de ‘drive-through’ krijgen de leerlingen een fles alcoholvrije champagne en een zak popcorn om in de auto open te maken. “Als ze daarna hun diploma hebben ondertekend, rijden de leerlingen door een glittergordijn de toekomst tegemoet”, aldus Out. “Ik dacht dat ik alleen dat papiertje zou komen ophalen. Dit had ik echt niet verwacht”, vertelt een van de leerlingen aan NH Nieuws.

Klik hier om verder te lezen en voor de reportage van mediapartner NH Nieuws.

Reacties