Pieter Vermeulen Museum en BRAK! gaan weer open!

Foto: Pieter Vermeulen Museum

Vanaf zondag 5 juli zijn het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis en BRAK! IJmuiden weer geopend voor publiek met diverse exposities, waarvoor één regel geldt: ‘Je mag er alleen maar naar kijken, maar aankomen niet!

Wie denkt dat alleen kijken niet leuk is, heeft het mis! Wil je beleven hoe goed je kan speuren zonder materialen aan te raken? Kom dan naar het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. Vanaf 5 juli zijn wij weer geopend. Let op, reserveren voor een bezoek aan het museum is verplicht en kan via www.pietervermeulenmuseum.nl. Bij BRAK! kun je vanaf vandaag de expositie SUP van fotografe Johanna Minnaard bezoeken in het gebouw De Refter van kunstenaar Joep van Lieshout, tegenover het wikkelhouse van BRAK!

Speurtocht ‘De Verborgen Vogeltuin’ voor iedereen vanaf vier jaar
De voormalige aanraak-tentoonstelling ‘De Verborgen Vogeltuin’ is omgetoverd tot een leuke, leerzame KIJK- en SPEUR-tentoonstelling, geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Tijdens de uitgezette speurtocht, waarin de bezoekers letters verzamelen om vogelnamen mee te kunnen maken, valt er met je ogen nog heel veel te ontdekken. Samen met de magic potloden, die elke bezoeker meekrijgt, waarmee toch een knopje aangeraakt kan worden, wordt het een verrassende tocht door het leven van dieren die in tuinen en parken om ons heen leven. Want we staan er vaak niet bij stil maar in groene tuinen wemelt het van de dieren, die als je goed kijkt, helemaal niet altijd verborgen zijn.

Tegels eruit, groen erin voor meer dieren in je tuin
In de expositie ontdek je op speelse wijze, met een 20-tal opdrachten, de leefwijze van vogels, insecten en alle andere dieren die je in je eigen tuin kunt tegenkomen. Ook kom je erachter dat, hoe meer variatie er in de tuin te vinden is, hoe aantrekkelijker hij wordt voor allerlei dieren. En dat het dus belangrijk is om je tuin te vergroenen: oftewel: ‘tegels eruit, groen erin’ en ‘van Grijs naar Groen’!  Want in tuinen waar weinig planten en bomen te vinden zijn komen vogels, bijen, insecten en andere dieren niet graag. In de zomer kan het daar ook enorm heet worden en als er een grote regenbui voorbij komt, zal in deze tuinen, waar geen dieren de grond lekker hebben doorwoeld, ook eerder wateroverlast ontstaan.

Als je bij alle opdrachten stil staat, ontdek je ook nog eens hoe je je huis en leefomgeving duurzamer en energiezuiniger kunt maken: handig om voorbereid te zijn op de gasloze toekomst en hoe het hoofd te bieden aan de gevolgen van klimaatverandering!

Wandelen met de natuurpadtas!
Wie buiten van nog meer groen wil genieten kan ook een natuurpadtasje reserveren. Met de tas met materialen kan een mooie, interessante wandeling van ongeveer een uur gemaakt worden in het nabij liggende park Schoonenberg. De tas kost 5 euro. De Natuurpad-wandeling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar en kan ook los geboekt worden.

Reserveren is verplicht
Het museum houdt zich bij alle activiteiten aan de RIVM-adviezen tegen het coronavirus en verwacht dat ook van haar bezoekers. U kunt ze lezen op onze website en op diverse plekken in het museum.

Het museum is geopend op: woensdag, vrijdag en zondag van 13.00-17.00 uur. Reserveren van toegang met tijdslot voor zowel het natuurpad als het tentoonstellingsbezoek is verplicht en kan op onze website www.pietervermeulenmuseum.nl.

Reacties