Stakingen hervat bij Tata Steel na vastlopen onderhandelingen

Foto: Wim Meijer Fotografie

IJMUIDEN – Na de mislukte gesprekken tussen FNV Metaal en de directie van Tata Steel, wordt er sinds gisteravond opnieuw gestaakt door het personeel. Even na 22.00 uur legden medewerkers in de haven het werk neer.

(bron: NH Nieuws)

Door de stakingen is de verlading van schepen voor de Amerikaanse markt stil komen te liggen. Ook worden schepen voor de binnenvaart niet geladen.

Ondanks de gesprekken die donderdag en vrijdag zijn gevoerd tussen de directie en de vakbonden zijn de twee partijen niet tot een oplossing gekomen voor het conflict.

Eisenpakket
FNV bestuurder Roel Berghuis liet gisteren al aan mediapartner NH Nieuws al weten zwaar teleurgesteld te zijn. “Er zijn geen concrete toezeggingen gedaan over ons eisenpakket. Er is een aantal dingen over het proces gezegd, zoals dat ze meer tijd nodig hebben”, zei hij.

De directie van Tata Steel liet op haar beurt weten de gesprekken als constructief te hebben ervaren.

Lees ook: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/269336/stakingen-bij-tata-steel-gaan-verder-directie-doet-geen-concrete-toezeggingen en: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/269359/stakingen-hervat-bij-tata-steel-schepen-worden-niet-geladen.

Reacties