Afvalscan voor ondernemers op bedrijventerreinen in de IJmond

Foto: Wim Meijer Fotografie

Wie als ondernemer afvalstromen wil verlagen, kan geld besparen en inzicht krijgen in commerciële kansen voor hergebruik met een aanvraag voor een afvalscan. De ondernemers kunnen deze gratis aanvragen bij vereniging GreenBiz IJmond.

(bewerkt persbericht Omgevingsdienst IJmond)

Vragen op het gebied van afvalstromen

Veel ondernemers kunnen vragen hebben over bijvoorbeeld welke afvalstormen zij eigenlijk hebben. Daarnaast kunnen er vragen zijn zoals:

  • Wat kan ik hiermee doen?
  • Welke kansen zijn er?
  • Zitten daar grondstoffen tussen?
  • En hoe pak ik dit aan?

Al deze vragen beantwoordt de vereniging GreenBiz IJmond in de afvalscan voor ondernemers die daar vragen over hebben. Met de scan krijgen ondernemers advies op het gebied van afvalhergebruik.

Bijzondere tijd

Het is een bijzondere tijd en langzaam komt iedereen elkaar weer tegen op de oude werkplek. Omdat verduurzaming niet stil hoeft te staan, biedt vereniging GreenBiz IJmond de ondernemers in de IJmond nu alvast de mogelijkheid tot kosteloos advies op het gebied van het hergebruiken van afval. Een mooie eerste stap tot inzicht in circulaire mogelijkheden!

Inventarisatie

Met een adviseur van Klimaatroute loopt deze door het bedrijf en worden de afvalstromen geïnventariseerd. Voor het gehele bedrijventerrein wordt een afvalstromenkaart gemaakt. Vervolgens bekijkt de adviseur samen met de ondernemer de kansrijke stromen en mogelijke oplossingen tot hergebruik.

Uniek project

Volgens wethouder Milieu en Duurzaamheid van gemeente Beverwijk Haydar Erol is het een uniek project wat van start gaat. ,,Inzicht in uw afvalstroom kan veel voor u en uw bedrijventerrein opleveren. Binnen een half uur weet u welke afvalstromen u heeft en of dat ook grondstoffen kunnen zijn. U krijgt de kans om deel te nemen aan een project dat u financiële kansen biedt. Grijp deze kans om geld te besparen en te verduurzamen!”, zegt de Beverwijkse wethouder.

Afvalvermindering tot wel 20 procent

Zo kan ieder met elkaar tot wel 20% afvalvermindering realiseren. De ervaringen die GreenBiz IJmond heeft delen zij met de Europese partners in het Interreg-project Upcycle Your Waste. Ondernemers die geïnteresseerd zijn kunnen zich direct aanmelden via de website van GreenBiz IJmond. Een adviseur van Klimaatroute belt dan voor een afspraak op locatie of digitaal bij het bedrijf of ondernemer die zich aanmelden. Vanaf begin juli kan er ook een adviseur bij de ondernemer op de stoep staan. Die zijn een van de kansrijke bedrijven die door GreenBiz IJmond op de voorhand zijn geselecteerd als goede kandidaat.

 

Reacties