Expositie surrealistencollectief SurCol in Grote Kerk Beverwijk

Bram de Winter
Foto: SurCol

Vandaag, zaterdag 11 juli, gaat in de Grote Kerk in Beverwijk een tentoonstelling van start van vier leden van het surrealistencollectief SurCol, een landelijke groep bestaande uit 12 kunstenaars.

De leden van SurCol maken surrealistisch werk in de vorm van schilderijen, sculpturen en digitale kunst. De vier exposanten zijn Wim Kuenen uit Edam (schilderijen), Patrick van der Linde uit Wadway  (schilderijen), Bram de Winter uit Alphen a.d. Maas (schilderijen) en Ton Cabret uit Velsen Noord (fotografie en digitale kunst)

PATRICK VD LINDE en de winnaar is

Het collectief heeft als groep al op diverse locaties in binnen- en buitenland geëxposeerd, zoals in het surrealistisch museum Tijnhof in Coevorden, in de grote kerk in Edam, en in het Haus der Niederlande van de universiteit van Münster in Duitsland.

Het surrealisme is een stroming in de moderne kunst ontstaan rond 1924, aanvankelijk als literaire stroming, later ook z’n weg vinden in de beeldende kunst zoals schilderijen, sculpturen en films. Surrealisten geven fantasie volkomen de vrije loop. Heel bekende surrealisten zijn bijvoorbeeld Salvador Dali, Joop Moesman, André Breton, en Frida Kahlo.

De opening van de expositie is zaterdagmiddag 11 juli om 14.30. De tentoonstelling is tot en met zondag 26 juli te bezoeken.

Ton Cabret: secrets
WIM KUENEN souls of distraction

Reacties