Jacco de Vries beklimt Mount Everest op ’t Kopje van Bloemendaal

Foto: NH Nieuws

De hele nacht door, in totaal 255 keer  ‘Kopje op, Kopje af’ met in totaal 8848 hoogtemeters, en dat alles om geld in te zamelen voor het Prinses Beatrix Spierfonds, voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten zoals Polyneuropathie, waar Jacco’s vader aan lijdt.

(bron: NH Nieuws)

Probeer ’t maar een keer: 10 rondjes met de fiets over het Kopje van Bloemendaal. Dan weet je hoe zwaar het is. Jacco de Vries uit Uithoorn is dan echter nog niet eens warmgedraaid. De wielerliefhebber is gewend aan lange afstanden op de fiets tot wel 500 kilometer op 1 dag. En vanavond gaat hij de uitdaging aan om door 255 maal het Kopje van Bloemendaal te beklimmen in totaal net zoveel hoogtemeters af te leggen als dat de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, hoog is. ‘Everesten’ heet dat.

Wat Jacco motiveert om deze uitputtingsslag aan te gaan: ‘Allereerst de sportieve uitdaging’, zo vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws. Maar ook, en niet minder, om met deze opvallende prestatie geld in te zamelen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Jacco’s vader, ook een fanatiek fietser, heeft Polyneuropathie. Dat is een aandoening waarbij zenuwprikkels niet goed worden verwerkt in de hersenen. Inmiddels heeft Jacco heeft met zijn uitdaging nu al bijna 2500 euro opgehaald.

Jacco de Vries met zijn vader (foto: sponsorwebsite Prinses Beatrix Spierfonds)

Sponsoractie
Hoe de stand zal zijn als Jacco morgen naar verwachting aan het begin van de middag voor de 255e keer op het Kopje aankomt is afwachten. De hoop is in ieder geval dat er in dit weekend nog veel extra sponsoren zich aandienen. Sponsoren kan via: Everesting op het Kopje van Bloemendaal tegen Polyneuropathie.

Klik HIER voor de gehele reportage over Jacco de Vries van mediapartner NH Nieuws.

Dit weekend meer over de sportieve uitdaging van Jacco de Vries op Nieuws.nl.

Reacties