Veerdienst IJmuiden-Newcastle van ’t slot

Foto: Wim Meijer Fotografie

IJMUIDEN – Na een pauze van ruim drie maanden vanwege de coronacrisis hervat DFDS Seaways vanaf woensdag 15 juli de dienstregeling tussen IJmuiden en Newcastle.

(bron: NH Nieuws)

Op vrijdag 21 maart voer de veerdienst voor het laatst naar de Engelse havenstad. Dat de veerdienst nu haar comeback maakt, heeft te maken met het besluit van de Britse overheid om de verplichte quarantaine voor reizigers uit onder meer Nederland te laten varen.

Aanstaande woensdag vertrekt de eerste ferry vanuit IJmuiden, een dag later vaart het veer de omgekeerde route vanuit Newcastle. Toch betekent dat niet dat er net zoveel passagiers aan boord kunnen als voorheen. Omdat de veerdienst moet garanderen dat passagiers anderhalve meter afstand van elkaar kunnen bewaren, worden er minder passagiers toegelaten dan de beschikbare capaciteit.

Na ruim drie maanden stilliggen achter prikkeldraad vaart de DFDS-ferry weer richting Newcastle

Buffetmenu
Ook zijn er maatregelen genomen om de kans te verkleinen dat het virus aan boord om zich heen grijpt. Zo zijn er markeringen en plexiglas aangebracht en zijn er aan boord voldoende mogelijkheden om de handen te ontsmetten. In de restaurants is reserveren verplicht en zijn de menu’s aangepast. In plaats van à la carte dineren, wordt er een tot oktober een buffetmenu aangeboden.

Om  te voorkomen dat mensen elkaar letterlijk tegen het lijf lopen, worden ook de in- en uitcheckprocedures gespreid.