55+

Voor senioren: Zomer op ’t plein – thema: Duitsland

Foto: Pixabay / Wim Meijer Fotografie

De komende drie maandagmiddagen kunnen Beverwijkse senioren in de foyer van het Kennemer Theater van 14.00 tot 16.00 uur meedoen aan vier leuke activiteiten van elk een halfuur. Na afloop is er een drankje. Ontmoeting en gezelligheid staan voorop!

Elke keer staat een Europees land centraal. Maandag 3 augustus is de beurt aan Duitsland. Daarna volgen België (10 augustus) en Engeland (17 augustus) nog.

Thema Duitsland op maandag 3 augustus
Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dat spreekwoord is zeker van toepassing op ons buurland Duitsland. Al klinkt vakantie vieren in Duitsland misschien minder spannend dan op vakantie gaan naar Frankrijk of Italië, als vakantieland is het heel veelzijdig, gastvrij en vooral verrassend.

Activiteiten:

  • Deze middag maak je vier ansichtkaarten die door middel van toeval ontstaan. Zo wordt Duitsland wel heel verrassend! Én, je hoeft er niet goed voor te kunnen tekenen.
  • Oud-leraar Nederlands en neerlandica Joni Zwart verkennen de Duitse taal en literatuur met je. Beslist ook leuk voor wie niet zo’n lezer is.
  • Hoe klinkt de muziek van de Duitse componisten Bach en Beethoven (ook alweer)? Aan de hand van hun muziek ga je dirigeren. Een introductie in het prachtige dirigeervak! Ben je niet muzikaal? Geen probleem!
  • Buiten het thema vallend, maar wel interessant: een rondleiding door de Grote Kerk,  natuurlijk mét orgelspel van Duitse componisten.

Informatie
Toegang: € 7,- per middag voor deze vier activiteiten, inclusief koffie/thee, wat lekkers en een drankje. Voor jouw en onze veiligheid houden we ons goed aan de coronamaatregelen. Meer info en entreebewijzen via bibliotheekijmondnoord.nl of bij de klantenservice in De Bibliotheek. Of reserveer telefonisch tijdens de openingstijden: 0251 – 228591.

Zomer op ’t plein wordt georganiseerd door De Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk. Mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van het Oranjefonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en de Rabobank.

Reacties