55+

Voor senioren: Zomer op ’t plein – thema: België

Foto: Wim Meijer Fotografie/Wikipedia

De komende tweee maandagmiddagen kunnen Beverwijkse senioren nog in de foyer van het Kennemer Theater van 14.00 tot 16.00 uur meedoen aan vier leuke activiteiten van elk een halfuur. Na afloop is er een drankje. Ontmoeting en gezelligheid staan voorop!

Elke keer staat een Europees land centraal. Maandag 10 augustus is de beurt België. En als laatste staat op 17 augustus Engeland op het programma.

Dit zijn de 4 activiteiten voor het thema België: 

  • Op 10 augustus verkennen oud-leraar Nederlands en neerlandica Joni Zwart de Belgische literatuur. Beslist ook leuk voor wie niet zo’n lezer is.
  • Verder is er een workshop waarin je een briefkaart maakt, geïnspireerd op het thema België. Je gebruikt daarbij zacht poederpastel om een vrolijk tafereel te toveren op de ruwe, gekleurde papieren ondergrond. Heb je zelf een vakantiefoto of een voorwerp waaraan voor jou een bijzondere herinnering aan onze zuidelijke buren verbonden is, neem die dan vooral mee! De workshop is bedoeld om lekker aan de slag te kunnen en veel uit te proberen.
  • Naast Manneken Pis en ‘de patattekes’, staat België ook bekend om zijn strips. Maak ook een komische Belgische striptekening. Kunstenaar Marcel Fraij laat zien hoe je dat door middel van toeval en een beetje fantasie voor elkaar krijgt, ook als je niet kunt tekenen, want de tekening ontstaat toevallig.
  • Neem je smartphone of digitale camera mee, want je kunt ook nog meedoen aan een fotografieworkshop door Thea Oliver van fotoclub ISOO.

Informatie
Toegang: € 7,- per middag voor deze vier activiteiten, inclusief koffie/thee, wat lekkers en een drankje. Voor jouw en onze veiligheid houden we ons goed aan de coronamaatregelen. Meer info en entreebewijzen via bibliotheekijmondnoord.nl of bij de klantenservice in De Bibliotheek. Of reserveer telefonisch tijdens de openingstijden: 0251 – 228591.

Zomer op ’t plein wordt georganiseerd door De Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk. Mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van het Oranjefonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en de Rabobank.

Reacties