Gekkenhuis richting de stranden: lange files en wegen afgesloten

Foto: Charles Duijff

NOORD-HOLLAND – Het is topdrukte aan de kust: de wegen richting Zandvoort, Castricum en Velsen staan helemaal vol. De toegangswegen naar Castricum aan Zee, Velsen-Noord, Zandvoort en Bloemendaal zijn afgesloten.

Strandgangers worden opgeroepen om niet meer met de auto naar het strand te komen.
De gemeente Zandvoort riep vanochtend al op om niet meer met de auto naar de stranden in Zandvoort en Bloemendaal aan Zee te komen. Alle parkeerplaatsen waren toen al vol.

Blijf via de liveblog van mediapartner NH Nieuws op de hoogte van de drukte op de stranden, maar ook van belangrijke updates uit de provincie, zoals files en blauwalg-waarschuwingen bij plassen en meren.

Inmiddels luidt ook de oproep van de BUCH-gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) om niet meer met de auto naar de stranden van Castricum en Bakkum te komen.

https://twitter.com/gemeentebergen/status/1291683283386892289

Ook de Noordpier in Velsen-Noord is niet meer per auto bereikbaar, meldt de gemeente.

Geen bussen naar Zandvoort
Connexxion meldt op Twitter dat buslijn 80 van Amsterdam naar Zandvoort tijdelijk is aangepast vanwege de verkeersdrukte. De Bus rijdt nog tot het station in Haarlem daar moeten busreizigers overstappen op de trein richting Zandvoort. Buslijn 81, van Haarlem Station naar Zandvoort, rijdt nog maar tot Bloemendaal Strand. De haltes in Zandvoort komen tijdelijk te vervallen.

Reacties