8 augustus 2020: Internationale Kattendag

Foto: Charles Duijff / Pixabay

In Nederland is dit fenomeen nog vrij onbekend, de internationale Kattendag. Maar internationaal is 8 augustus World Cat Day ontegenzeggelijk An Important Day!

Tekst en foto’s en filmpje Charles Duijff

Begin nu niet meteen te katten, omdat ik bij mijn inleiding Nederlands en Engels door elkaar gebruik. Mijn Engelse leraar vroeg me ooit: Wat betekent ‘I don’t know’ Ik antwoordde: ‘Ik weet het niet’ en kreeg tot mijn verbazing een 10, dus….(1)

Ook U begrijpt de Engelse woorden vast en u wilt er ongetwijfeld ook meer over weten. Katten zijn immers razend populair, om als vriendje te verzorgen en om je heen te hebben.

Maar veel gedeeld wordt ons favoriete huisdier ook op Facebook-accounts. Niets ten nadele van honden hoor. Ook schatten, zeker wanneer ze zich ‘uitgelaten’ gedragen!  Vele unieke foto’s van katten kom je tegen op Facebook. Foto’s van anderen mag je vanwege auteursrecht niet zomaar gebruiken, maar gelukkig heb ik er zelf een paar vastgelegd. Eerst ons eigen jongetje Mickey (zie ook filmpje) We hebben hem net twee weken. Hij is vandaag op de kop af 3 maanden. Nu en dan een dolle stier, maar meestal ook een knuffeldier. Dankbare eter ook. U ziet het hieronder: ‘Net een maaltijd gehad om mijn vingers bij af te likken’Zo lief en o zo speels, soms onvermoeibaar en dan plotseling in diepe slaap….Vannacht sliep ons katertje Mickey op Emma, een heel bijzonder ras…namelijk een matras. U begrijpt het al. Hij mag nu en dan op bed. Of dat is vol te houden moeten we nog even uit’vlooien’… Hieronder even een dolle stier, of Mig Jagger zo u wilt…. Hij heet Duijff van zijn achternaam en toeval of niet ‘hij vliegt af en toe door de kamer’Filmpje/strong>

Niet allen de kat als huisdier is populair. In dierentuinen hebben hun grotere soortgenoten leeuwen, panters en tijgers meestal ook altijd veel belangstelling en ook zij koesteren hun gezinnetje (hieronder foto’s gemaakt in Adventure Zoo Wildlands Emmen) Een beetje kat rijdt ook een knappe auto….Hieronder de directeur van ‘Witte Kat Batterijen’ Elektrische auto ook natuurlijk, dit keer op een giga-batterij….Ik moet eerlijk bekennen, dat ik (nog) niet veel afweet van de vele raskatten. Wel de matras-kat dus, maar dat vertelde ik u al eerder. Op google kunt u er net als ik veel over lezen en bekijken. O ja, en dan die bekende spreekwoorden en gezegdes

-De Kat uit de boom kijken

-De Kat op het spek binden

-Dat is niet voor de poes

en zo bestaan nog veel meer gezegdes, zie de website van:  POEZENBAZEN

Ik hoef u ook niet te vertellen dat katten bijzonder schoon zijn op zichzelf Hieronder nog wat foto’s van onze vrienden. Gefeliciteerd met internationale Kattendag !Mickey een week of 5…hier nog mister blue eyes. De kleur verandert helaas als ze groter worden….(1) (credits Fons Jansen, die deze grap in de Franse taal maakte met Je ne sais pas en Ik weet het niet)

ZIE OOK WEBSITE IN DE BUURT

Reacties