Les op een echt kerkorgel

Foto: Cultuurhuis Heemskerk

Vanaf de zomervakantie is het mogelijk om les te krijgen op een echt kerkorgel vanuit Cultuurhuis Heemskerk.

Anja van der Ploeg, organist in diverse (Heemskerkse) kerken en begeleider van diverse koren is toegevoegd aan het team van docenten bij het cultuurhuis. Haar passie voor het orgel is enorm. Er is veel meer mogelijk om op een pijporgel te spelen dan alleen kerkmuziek. Zowel beginners als gevorderden kunnen les krijgen. Wel is noodzakelijk om een klavier te hebben om thuis te oefenen. Beginners kunnen starten met een keyboard, maar op een gegeven moment heb je pedalen nodig.

Aanmelden en meer informatie: www.cultuurhuisheemskerk.nl of even langskomen bij Cultuurhuis Heemskerk, Maerten van Heemskerckplein 5 in Heemskerk.

Eindelijk weer op… maar wel met de nodige coronamaatregelen
Vanaf 25 mei mocht het cultuurhuis haar deuren weer openen voor hun leerlingen en docenten. De locatie is aangepast aan de maatregelen betreffende corona en de docenten stonden te trappelen om weer van start te gaan  in hun coronaproof ingerichte lokalen. Ruud Pletting, docent trombone: ‘Het voelt als een verademing om de leerlingen weer ècht te zien en ‘normaal’ les te geven na 11 weken. Ik word er helemaal blij van! Ook de leerlingen zijn zo blij dat ze weer naar les kunnen komen.”

Niet dat de docenten de afgelopen periode niets hebben gedaan. Alle docenten hebben via videobellen of video-instructies hun muziek-, theater-, en beeldende lessen gegeven. Hierdoor kon iedereen vanuit huis blijven spelen, maken en repeteren.

Sommige leerlingen zijn zelfs flink vooruit gegaan omdat ze veel tijd hadden om te oefenen maar ze misten de echte les toch wel allemaal. Judith, 9 jaar, speelt trombone: ’Gelukkig kan ik weer naar les toe. Thuis werd ik steeds gestoord tijdens de les door mijn broer en iedereen moest er rekening mee houden. Ook kon je niet goed spelen omdat er steeds een vertraging op de lijn zat. Om hier te zijn is veel fijner en het samen spelen gaat gelijk heel goed.’

Er geldt nog wel een maximum aantal bezoekers van 30 personen en niet alle groepslessen kunnen doorgaan. Ook de koren en orkesten met blaasinstrumenten moeten nog wachten tot er meer

Reacties