Drie medewerkers en gast van Zandvoorts sushi-restaurant besmet met corona

Foto: Pixabay

ZANDVOORT – Sushi-restaurant Zizo Lounge aan de boulevard in Zandvoort is tot maandag gesloten omdat drie personeelsleden positief zijn getest op corona.

(bron: NH Nieuws)

Uit bron- en contactonderzoek van de GGD is tot nu toe gebleken dat ook één gast corona heeft. De rest van het personeel is ook getest: hun uitslagen waren negatief.

“Hier ben je natuurlijk niet blij mee, ook al gaat het gelukkig niet om zware gevallen. Wij weten niet of die gast de corona bij ons heeft opgelopen”, zegt eigenaar Marcel de Graaf tegen mediapartner NH Nieuws. Hij noemt de sluiting een aderlating. Zeker omdat het restaurant eerder dit jaar, net als alle andere horeca, vanwege de coronamaatregelen een lange sluiting moest doorstaan..

Volgens De Graaf ging het eerste geval om een medewerker die niet heeft gewerkt, maar alleen in de zaak is geweest om zijn fooi op te halen. Die medewerker heeft geen contact met gasten gehad. Een ander heeft twee dagen gewerkt, maar bleek positief bij een test die vanwege vakantie is uitgevoerd. De derde kwam vervolgens voort uit preventief testen. Twee van de drie zijn inmiddels weer beter. De drie hebben nauwelijks klachten gehad.

Vrijwillig extra dagen dicht

De Graaf gaat ervan uit dat de besmetting niet in het restaurant is ontstaan. “Wij houden ons aan alle regels. We doen het maximale om corona buiten de deur te houden. Eigenlijk mochten we van de GGD donderdag alweer open, maar voor de zekerheid hebben we besloten tot en met zondag dicht te gaan.”

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

Reacties

Cookieinstellingen