IJmond moet zich opmaken voor golf aan werkloosheid, verdubbeling van werklozen verwacht

Foto: Charles Duijff

IJMOND –  Uit cijfers van het UWV en ‘IJmond Werkt’ blijkt dat er een forse groei is in het aantal werkzoekenden. Erwin van Hardeveld, directeur van ‘IJmond Werkt’, voorspelt dat er dit jaar zelfs een verdubbeling of verdrievoudiging van werkzoekenden komt door de coronacrisis.

(bron: NH Nieuws)

“Het zijn vooral de jongeren en zzp’ers die in de hoek zitten waar de klappen vallen”, vertelt Erwin van Hardeveld aan NH Nieuws. Het gaat volgens hem voornamelijk om jongeren die in de horeca of bij een uitzendbureau werken.

Volgens hem komen er, in tegenstelling tot voor de coronacrisis, tientallen jongeren per dag  bij die een uitkering aanvragen. “Ik verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar minstens twee- tot drieduizend werklozen in de regio.”

Grootste toename uitkeringen in Noord-Holland
Ook uit de laatste cijfers van het UWV blijkt een toename van het aantal uitkeringen. Met maar liefst 31,8 procent naar 6.473 uitkeringen is de IJmond samen met Zuid-Kennemerland de regio met de grootste toename van het aantal uitkeringen in Noord-Holland.

De forse toename betekent voor een organisatie als ‘IJmond Werkt’ dat ze meer mensen zullen moeten gaan wegzetten bij nieuwe werkgevers. Volgens Erwin niet altijd even makkelijk gezien de anderhalvemetermaatregel. “Je kunt ze niet allemaal tegelijk een training laten doen, dus dat is iets waar wij echt over na moeten denken en ons ook op moeten voorbereiden.”

Klik HIER om verder te lezen en voor de reportage van mediapartner NH Nieuws.

Reacties