Wouter Tuinhof nieuwe pianodocent Cultuurhuis Heemskerk

Wouter Tuinhof
Foto: Aangelever - Cultuurhuis Heemskerk

Wouter Tuinhof, toetsenist van de succesvolle band Darlyn waarmee hij op diverse festivals en podia in binnen- en buitenland optreedt, gaat na de zomer als pianodocent aan de slag bij het Cultuurhuis in Heemskerk.

Tot zijn grote vreugde gaat Wouter vanaf september twee vaste dagen in de week lesgeven in Heemskerk, waar hij eerder al als invaller werkte. Wouters liefde voor de piano ontstond op zijn 9e. “Mijn vader had een goedkope piano gekocht die beschikbaar kwam via het buurthuis. Ik vond het heel leuk om erop te pingelen en ging al snel op les. Ik weet nog dat ik het heel leuk vond om te horen dat ik er aanleg voor had. En ik vond het zó cool dat je dat ding met je vingers kon laten klinken zoals jij dat wil. Toen ik bijvoorbeeld voor het eerst iets had gecomponeerd; die ontdekking dat je zelf dingen kan bedenken was zo gaaf!”

Het is zo cool dat je dat ding met je vingers kunt laten klinken zoals jij dat wil!

Wouter heeft dat gevoel nu nog steeds. “Dat creatieve stuk vind ik heel leuk. Ik ben nu bezig met een soloalbum met eigen composities. En ik word nog altijd heel blij als ik muziek maak, vooral ook met anderen. Samen met een zooi mensen muziek maken is supercool! Iedereen heeft z’n aandeel en daardoor klinkt het ook echt als een geheel.”

“Tijdens de les beginnen we vaak met het spelen en leren van muzieknoten, dat kan zijn uit een lesmethode of een stuk naar keuze van de leerling. Daarnaast hou ik er van om leerlingen zelf te laten creëren door bijvoorbeeld liedjes te laten bedenken. Met een klein beetje kennis van akkoorden en toonladders kun je al heel creatief zijn. Soms heb je leerlingen die na 3 of 4 maanden al eigen liedjes willen bedenken. Dan laat ik ze dat doen, zodat ze ontdekken wat er allemaal mogelijk is. En vanuit die creativiteit gaan we weer terug naar de theorie.”

Wouter gaat lesgeven op de maandag en donderdag vanaf 24 augustus. Meer info en aanmelden (voor een proefles) kan via www.cultuurhuisheemskerk.nl of even langskomen in Cultuurhuis Heemskerk, Maerten van Heemskerckplein 5, Heemskerk.

Reacties

Cookieinstellingen