Expo ‘Ode aan de gloeilamp’ van Jan Meurs bij ISOO

Foto: Jan Meurs

Van 29 augustus tot en met 26 september exposeert Jan Meurs bij ISOO. Professioneel fotograaf Meurs is al heel lang geboeid door de (zeggings)kracht van fotografie en beeld. Hij deed de fotovakschool en volgde daarna tal van workshops en bijscholingen op het gebied van fotografie en beeld(vorming). Sinds eind jaren ‘90 geeft hij cursussen en workshops fotografie.

Elke zaterdag is Meurs tijdens de expositiedagen zelf aanwezig om tekst en uitleg te geven. Het bijzondere is dat de fotograaf elke expositiedag tussen 14.00 en 15.00 uur over een door hem zelf gekozen onderwerp wat gaat vertellen. Vooraf aanmelden is niet nodig; maximaal 15 personen kunnen de expositie/lezing bezoeken. Alles zal volgens de coronarichtlijnen verlopen.

Op 29 augustus licht Meurs zijn beweegredenen toe over het project ‘Ode aan de gloeilamp’ en legt hij uit hoe het fotografisch is uitgevoerd. Op 5 september heeft hij het over het ‘Shirley effect’; over  de ontwikkeling van de kleurenfotografie en gerichtheid op blanke mensen daarbij. 12 september gaat zijn verhaal ‘Oog in oog’ over de parallellen en verschillen tussen wat het oog en de camera zien.19 september komt ‘Afbeelding versus verbeelding’ in de fotografie aan bod. De laatste lezing op 26 september gaat over ‘Reisfotografie’ en de visie van Meurs hierop.

De tentoonstelling is op de zaterdagen 29 augustus tot en met 26 september van 12.00 – 16.00 uur te bezoeken bij het fotografiecentrum ISOO aan het Stationsplein 46 in Beverwijk.

De lezingen zijn elke expositiedag van 14.00 – 15.00 uur.

Reacties