Wespen ook dol op terrasjes, vooral in augustus

Foto: Charles Duijff / Pixabay

We zijn er massaal grote fan van, genieten van een drankje op een zonnig terrasje. Maar voor wespen werkt dat vooral in augustus ook zeer aan’stekelijk’……

Ik bezocht enkele dagen geleden een terras gelegen naast Ouwehands Dierenpark (zie link naar artikel onderaan). Na een hele dag dierenpark, genieten van een pannenkoek en natuurlijk ook een drankje. Nauwelijks hadden mijn zoon, mijn dochter en ik buiten plaatsgenomen op een corona-veilige plek, toen we werden belaagd door tientallen wespen.

Tekst en foto’s Charles Duijff / Pixabay

Het was geen zwerm, ze kwamen niet allemaal tegelijk, maar iedere minuut een trio of kwartet op jacht naar zoetigheid. Dat liet ik me vertellen althans. Daar komen ze kennelijk op af. Mijn down-zoon Leroy voelde zich daar zeer ongemakkelijk bij. De pannenkoek ging uiteraard zonder probleem naar binnen, maar de kleine vliegende plaaggeesten lieten hem geen minuut met rust. Gelukkig werd hij niet gestoken. Dat doen ze kennelijk ook niet zomaar. Wel wanneer ze zich bedreigd voelen. Regelmatig vluchtte Leroy even weg van zijn plaats  (hieronder Leroy)Normaliter dicht ik mij de rol toe van ‘de Rattenvanger van Hamelen’, maar nu was ik dichterbij ‘de Wespenvanger van Rhenen’. Eenmaal in een glas gekropen draaide ik het glas snel om en de belager kreeg tijdelijk arrest. Twee onder 1 glas lukte zelfs.Toch kan een wespensteek ernstige gevolgen hebben, meestal door een allergische reactie van ons lichaam. Op de website (in dit geval Wespsite) hieronder vindt u meer informatie.

Wespen

Hieronder het artikel over Ouwehands Dierenpark

De charme van een dag Ouwehands Dierenpark Rhenen

Reacties