Heemskerks Volksfeest verplaatst zich naar de beeldbuis

Foto: Wim Meijer Fotografie

Serie ‘Geen Volk Toch Feest’ geven een kijkje krijgt achter de schermen van het Volksfeest in Heemskerk; uitzendingen van zondag 30 augustus tot en met vrijdag 4 september bij Omroep Heemskerk,

Het is even omschakelen voor de Heemskerkers, nu het jaarlijkse volksfeest niet doorgaat. Maar niet getreurd, de Stichting Wielercomité en de Harddraverijvereniging Heemskerk hebben samen besloten om het feest gewoon door te laten gaan, maar dan op televisie.

Ditmaal dus geen uitgelaten menigte tijdens de wielerronde en de kortebaandraverij en dit jaar ook geen kermis, iets wat gezien de huidige coronamaatregelen niet mogelijk is. Maar de twee organisaties hebben voor alle liefhebbers van het Heemskerks Volksfeest een serie televisie uitzendingen met als titel ‘Geen Volk, Toch Feest’ gemaakt, waarbij je een kijkje krijgt achter de schermen van het Volksfeest in Heemskerk.

In zes uitzendingen van elk twintig minuten vertellen 32 mensen over hun rol, ervaringen en passie wat betreft het Volksfeest. Hans Röling, voorzitter van de Stichting Wielercomité, vertelt aan mediapartner NH Nieuws: “Voor ons is dit het evenement van het jaar, waar we dan ook eigenlijk het hele jaar naar uitkijken. Met deze uitzendingen willen we toch het feestgevoel in de Heemskerkse huiskamers brengen. Te zien zijn diverse mooie en herkenbare fragmenten van een diverse betrokkenen. Van kermisexploitanten en vrijwilligers tot de wethouder Sport, ze komen allemaal aan bod.”

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

Reacties