Gemeente Beverwijk zoekt Junior Cyber Agents!

Foto: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Om de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit is gemeente Beverwijk op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Cybercriminelen kunnen op allerlei manieren een online systeem binnendringen om daar vervolgens hun slag te slaan. Ze weten ontzettend veel van de digitale wereld, vaak meer dan wij. Dat maakt het ook zo lastig om cybercriminaliteit aan te pakken. Via HackShield zorgen we ervoor dat iedereen meer leert over de digitale wereld, zodat we de online boeven te slim af zijn. Daar hebben we de hulp van Junior Cyber Agents bij nodig.

Word een Cyber Agent
Burgemeester Martijn Smit doet via deze videoboodschap een oproep aan alle kinderen, ouders, verzorgers en opa’s en oma’s. Ben of ken jij iemand die kwaadaardige hackers te slim af weet te zijn en het in zich heeft om zichzelf en de gemeente te beschermen tegen online gevaar? Dan is dat de Cyber Agent die we zoeken en die samen met de politie en burgemeester gaat zorgen voor een veilige digitale wereld!

Wat is Hackshield?
In HackShield staan Sanne en André centraal, twee fictieve karakters die zelf slachtoffer werden van cybercriminaliteit en daarom besloten HackShield te starten. In de game worden de spelers door Sanne en André getraind tot Junior Cyber Agent aan de hand van een spannende game. Hierbij staat het ‘je verplaatsen in de tegenstander’ en het ‘anticiperen op de tegenstander’ centraal.

Door het spelen van de game leren kinderen zich op een speelse manier te wapenen tegen digitale gevaren. Het spel zorgt tevens voor een gedragsverandering bij de ouders/verzorgers van de spelende kinderen. In het spel moeten kinderen hun ouders/verzorgers ook beschermen tegen digitale gevaren. Daarnaast worden ouders/verzorgers ook bij het spel betrokken doordat zij samen met de kinderen vragen moeten beantwoorden.

Huldiging
De beste Cyber Agents uit onze gemeente worden in december gehuldigd door de politie en burgemeester. Gemeente Beverwijk ziet hen namelijk als de helden van de toekomst. NoordHolland wordt de eerste provincie met zijn eigen team van Junior Cyber Agents.

Speel nu mee!
Je kunt HackShield online spelen op https://www.joinhackshield.nl/ of download de game in de App store.Via www.joinhackshield.nl/gemeente/beverwijk. zie je het aantal Cyber Agents en hun behaalde scores binnen jouw gemeente

Reacties