Historische editie van Historic Grand Prix Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Dit weekend vindt op het circuit van Zandvoort de 9e editie plaats van de Historic Grand Prix. Drie dagen lang komt de complete racegeschiedenis voorbij van Formule 1 tot Le Mans en van een groot aantal verschillende raceklassen.

Onder die raceklassen niet alleen de indrukwekkende racemonsters, maar ook toerwagens en zelfs een zogenaamde ‘Kampf der Zwerge’ met Mini Cooper’s, FIAT Abarth’s en NSU TT’s.Net zoals alle evenementen dit jaar is er wel sprake van een bijzondere editie van dit populaire race-evenement. Bezochten in de voorgaande 8 edities telkens tienduizenden race-liefhebbers het circuit, dit jaar is er slechts een zeer beperkt aantal toegangskaarten per dag beschikbaar. Deze zijn uitsluitend online verkrijgbaar. Ook een passe-partout voor het hele weekend is dit jaar niet verkrijgbaar. Men werkt uitsluitend met dagkaarten van € 25,- per stuk (kinderkaartjes € 1,-)Voor die 25 euro kan men wel het historische racegebeuren van heel dichtbij meemaken. Toegegeven: als je voorgaande jaren ook bent geweest dan mis je best een stukje sfeer. Maar, wil je foto’s maken van al dat historische racemateriaal dan is het de gelegenheid bij uitstek, want slechts weinig mensen lopen voor je lens.De Historic Grand Prix is nog het hele weekend. Dus als er online nog een kaartje te krijgen is dan is het zeker een aanrader. Kijk voor meer informatie op de website van de Historic Grand Prix.

Uitgebreide foto-impressie van de eerste dag
Voor al die raceliefhebber die niet in de gelegenheid zijn om dit weekend naar het circuit te komen heeft nieuws.nl-redacteur Wim Meijer in ieder geval een uitgebreide fotoserie gemaakt van ruim 100 foto’s.

Reacties