Lente is ongeveer synoniem voor bloemen, maar de herfst is ook niet verkeerd!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Als je denkt aan bloemen dan is het bijna onvermijdelijk dat je denkt aan de lente, zeker in de kustregio tussen Haarlem en Lisse, bekend als de bollenstreek. Maar ook de nazomer en de herfst blijven niet gespeend van bloemenpracht. De zandgronden, grenzend aan de duingebieden van onze Noord-Hollandse kust, blijken bij uitstek geschikt, niet alleen voor teelt van tulpen, hyacinthen en narcissen, maar ook voor dahlia’s. Daar weten men in Heemstede over mee te praten.

In Heemstede, aan de Kadijk, bijna aan de grens met Bennebroek, vinden we de dahliakwekerij van Jan Geerlings, een dahliakwekerij met een geschiedenis van inmiddels bijna 75 jaar. In 1947 begon Cor Geerlings, vader van de huidige eigenaar Jan Geerlings, met het kweken van dahlia’s. Het bleek een succesvolle expeditie en inmiddels telt de kwekerij meer dan 200 soorten, die vooral in de maanden augustus, september en oktober zorgen voor een fraaie aanblik in de showtuin.Ook zorgt jan Geerlings ervoor dat het genieten van de dahlia’s niet beperkt blijft tot de showtuin. Bezoekers van de tuin (die gratis toegankelijk is) hebben namelijk ook de mogelijkheid om dahlia’s te plukken en mee naar huis te nemen. Wel zijn er een aantal regeltjes aan dat plukken verbonden. Bijvoorbeeld mogen uitsluitend dahlia’s worden geplukt die volledig open zijn (niet in de knop) en niet te lange stelen.De show- en pluktuin van Jan Geerlings is alle dagen geopend van 08.00 uur tot 20.00 uur. Het adres is: Kadijk 38, 2104 AA Heemstede. Meer informatie (ook voor het bestellen van dahlia’s) ga naar de website: https://www.geerlings-dahlia.nl/

Foto-impressie
Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer ging afgelopen week langs bij de dahliakwekerij en maakte een uitgebreide foto-impressie. Hieronder een kleine selectie. Klik HIER voor de complete fotoserie.

Reacties