Bijna 200 scholieren Kennemer College Beverwijk vrijwillig in quarantaine

Foto: Google Streetview

BEVERWIJK – Wederom zijn twee eindexamenscholieren van het Kennemer College in Beverwijk besmet met het coronavirus. Ondanks het feit dat ze de besmetting niet op school hebben opgelopen, heeft rector Marc van Buuren de overige 200 leerlingen van havo 5 verzocht om voorlopig thuis te blijven.

(bron: NH Nieuws)

Afgelopen maandag meldden twee leerlingen van havo 5 zich ziek met corona, vorige week bleken ook twee havo scholieren uit de eindexamenklas besmet. Uit voorzorg op nog meer besmettingen, en om enige kans op verspreiding te voorkomen, verzocht de school de ruim 200 overgebleven havo 5 scholieren om thuis te blijven en in vrijwillige quarantaine te gaan.

De desbetreffende leerlingen zijn onderdeel van een hechte club havo 5 scholieren die buiten school intensief met elkaar omgaan. De GGD heeft kunnen achterhalen dat op een feestje waarbij veel havo 5 leerlingen aanwezig waren, de besmetting heeft plaatsgevonden. Daarom heeft de school in nauwe samenwerking met het GGD voor deze rigoureuze maatregel gekozen, om het patroon van de besmetting te doorbreken.

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

Reacties