Woonopmaat: huidige huurproblematiek hele puzzel met woningentekort, stijgende huurprijzen en dan ook nog corona!

Stijgende huurprijzen, te weinig starterswoningen, stagnerende woningbouw door onder andere de stikstofproblematiek, daardoor extreem hoge koopprijzen en dan ook nog mensen die hun huur niet meer kunnen betalen omdat ze hun baan kwijtraken als gevolg van de coronacrisis. Kortom: zware tijden voor woningbouwcorporatie Woonopmaat.

Woonopmaat heeft op dit moment zo’n 8800 woningen in Beverwijk, Wij aan Zee en Heemskerk. Een fors aantal, zou je denken. Alleen, als we ons realiseren dat diezelfde woningbouwcorporatie op dit moment 7000 woningzoekenden ingeschreven heeft staan dan mag het duidelijk zijn dat er voor Woonopmaat op z’n zachtst gezegd een indrukwekkende uitdaging ligt.

Omroep Heemskerk ging daarom langs bij Woonopmaat, en hoorde van directeur Sjoerd Hooftman wat zijn corporatie zoal doet om deze woningproblematiek aan te pakken. Zoals uit het interview blijkt is dat heel wat.

Zo probeert Woonopmaat de huurverhogingen te beperken tot de inflatie, creëert men bij sloop en herbouw vaak meer woningen dan dat er eerder op dezelfde locaties stonden, en doet men er ook alles aan om oplossingen aan te reiken voor huurders die als gevolg van Covid-19 in betaalproblemen komen.

In bijgaand interview van Omroep Heemskerk met Sjoerd Hooftman komen al deze onderwerpen aan de orde. Klik hiervoor op de hoofdfoto bovenaan dit bericht

Reacties