Open dag: Afscheid op Beeckestijn

Foto: Hendrick de Keyser

Op 26 september is er op Buitenplaats Beeckestijn een bijzondere open dag. Die dag kun je je er laten informeren over de mogelijkheden die de buitenplaats biedt op het gebied van uitvaarten of herinneringsbijeenkomsten.

Buitengewoon Beeckestijn
Beeckestijn, gelegen aan de duinranden van Kennemerland, is een van de weinige 18de-eeuwse buitenplaatsen in Noord-Holland die in zijn geheel bewaard is gebleven. Er wordt veel gewandeld in het park en het huis is een goed bezocht Museumhuis. Bij de brasserie kun je terecht voor koffie en heerlijk eten. Het huis wordt regelmatig verhuurd voor vergaderingen of huwelijken maar ook als de aanleiding een treurige is, is dit een prachtige, troostrijke plek. Op 26 september organiseert Vereniging Hendrick de Keyser in samenwerking met Brasserie Beeckestijn er een open dag met het thema Afscheid op Beeckestijn.

Foto: Hendrick de Keyser – aangeleverd

Open dag: Afscheid op Beeckestijn
Die dag is Beeckestijn tussen 12:00 uur en 16:00 uur open voor geïnteresseerden die zich willen laten informeren over de mogelijkheden die de buitenplaats biedt op het gebied van uitvaarten of herinneringsbijeenkomsten. Er is onder andere informatie over vervoer, eten en drinken, bloemen- en sierraden en uitvaartkisten. Er wordt een beperkt aantal mensen ontvangen. Wil je langskomen? stuur dan een e-mail naar [email protected] waarin je aangeeft of je om 12:00 uur, 13:00 uur, 14:00 uur of 15:00 uur wilt komen (max. 2 personen).

Foto: Hendrick de Keyser – aangeleverd

Een plek om te onthouden
Na de Tweede Wereldoorlog was Beeckestijn in een slecht staat. Het werd echter gered van de sloop en daardoor kan iedereen nog steeds van deze fantastische plek genieten. Het unieke zit ‘m in de combinatie van de prachtige architectuur en interieurs en de omliggende tuinen en park. De tuinen en het park zijn elke dag open. Je kunt er wandelen door de historische bloemenwaaier en de Engelse landschapstuin of ontdek de kruiden in de kruidentuin. In het weekend is het huis open als Museumhuis en kun je door de statige kamers dwalen. Reserveer dan wel van tevoren een tijdslot via museumhuizen.nl.

Meer informatie
Buitenplaats Beeckestijn ligt aan de Rijksweg 134 in Velsen-Zuid. Voor meer informatie kijk je op www.bijzonderelocatiehuren.nl of www.museumhuizen.nl

Reacties