Bazaar wilt duidelijkheid bereiken met bezwaarschrift: : Wanneer is het “te druk”? Om hoeveel mensen gaat dat?

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Bazaar heeft een bezwaarschrift ingediend omdat zij van mening is dat de gedeeltelijke sluiting op 3 augustus j.l. buiten proportie is geweest. De Bazaar stelt behoefte te hebben aan objectivering van de richtlijnen.

Volgens de woordvoerder van de Bazaar liggen praktijk en theorie uit elkaar bij het daadwerkelijk handhaven van 1,5 meter. Wanneer is het “te druk”. Om hoeveel mensen gaat het dan? En als het waargenomen wordt, wordt er dan ook vastgesteld dat het niet om 1 huishouden gaat?

De Bazaar stelt dat objectieve criteria nodig zijn om medewerkers, winkeliers en servicemedewerkers goed te kunnen briefen, en ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde richtlijnen volgt. Om deze reden dient De Bazaar een bezwaarschrift in bij de VRK en de gemeente. De Bazaar hoopt hiermee te bereiken dat er geen interpretatieverschillen kunnen ontstaan over wanneer wel en wanneer niet handhaven. Landelijk is hier nog geen voorbeeld van.

Na goede gesprekken met de Veiligheidsregio Kennemerland en de gemeente Beverwijk, en het indienen van een plan met ingrijpende maatregelen, is De Bazaar sinds 5 september weer geheel open.

Hieronder een aantal van de ingrijpende maatregelen die De Bazaar heeft genomen:

  • Verplicht dragen van mondkapjes in alle hallen.
  • Winkels verplaatst om ruimte in smalle gebieden te creëren.
  • Extra hal neergezet om de drukte in bestaande hallen te ontlasten.
  • Units gesloopt om ruimte in smalle gebieden te creëren.
  • Food Court terras opnieuw ingericht om kruisend verkeer en drukte te vermijden.
  • Wintertuin ontwikkeld in een dichte en verwarmde tent om het food court terras te ontlasten.
  • Op paden smaller dan 5 meter is eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Reacties