Supercar Sunday op circuit Zandvoort veel te druk! Evenement voortijdig beëindigd

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het evenement Supercar Sunday, dat vandaag werd georganiseerd op het circuit van Zandvoort, is voortijdig stilgelegd. Er kwamen veel meer bezoekers op af dan vooraf verwacht.

(bron: NH nieuws)

Op het moment dat het handhaven van de bezoekersstoom lastiger werd, besloot het circuit na overleg met de gemeente Zandvoort en de veiligheidsregio de toegangspoorten te sluiten.

Aansluitend is ook het programma vroegtijdig stopgezet. Buiten het evenemententerrein van het circuit was het ook druk, mede door de combinatie van het mooie weer en spontane strandbezoekers. Hoeveel bezoekers er precies waren, is onduidelijk. Het evenement had een vergunning van de gemeente Zandvoort. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft het circuit goed gehandeld door het evenement stil te leggen. “Heel goed dat zij hun verantwoordelijkheid nemen.”

Het auto-evenement begon vanochtend om 9.00 uur. Vooraf had de organisatie bekendgemaakt dat ze ze ‘na maanden onzekerheid’ voorzichtig weer dit evenement konden organiseren.
“Deze kans pakken wij dan ook met beide handen aan”, valt te lezen op de site. “Om dit zo goed en veilig mogelijk te doen, zullen wij alle stappen nemen om ons aan de ‘social distance’ (1,5 meter afstand) en de door de overheid bekende voorwaarden te houden.”

Een kaartje voor het evenement kostte 30 euro. Tijdens het evenement waren meerdere luxe auto’s te zien. Ook kon men een rondje rijden over het circuit.

Risicogebied
De regio Kennemerland, waar Zandvoort onder valt, is door de overheid bestempeld als corona-risicogebied. Vanaf vanavond gelden dan ook strengere maatregelen. Zo zijn bijeenkomsten met meer dan 50 personen niet altijd meer toegestaan en moet ook de horeca eerder sluiten.

Reacties