40.000 euro voor maatschappelijke initiatieven

Foto: Pixabay

Het VSB-Fonds heeft 40.000 euro beschikbaar voor initiatieven in Noord-Holland die bijdragen aan Mens & Maatschappij. Deze MAEX-impuls Noord-Holland kan van 21 tot 28 september worden aangevraagd. Het is bedoeld voor maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen die behoefte hebben aan financiële hulp bij het professionaliseren en versterken van de organisatie.

Maatschappelijke initiatieven
Maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen leveren een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de samenleving. Ook kunnen ze ervoor zorgen dat inwoners en ondernemers meer betrokken zijn bij hun omgeving en de maatschappij. Voorbeelden van dit soort initiatieven zijn het onderhouden van groen in de buurt door buurtbewoners, het beheren van een dorps- of buurthuis, het leveren van zorg en ondersteuning aan mensen die dat hard nodig hebben of het verduurzamen van een omgeving. Er zijn enorm veel initiatieven door actieve burgers en ondernemers op maatschappelijke terreinen die variëren van zorg en welzijn tot cultuur, milieu, mobiliteit, integratie en veiligheid. Dit soort initiatieven leveren een belangrijke maatschappelijke bijdrage maar worden soms te weinig belicht.

MAEX
MAEX, een maatschappelijke beurs, brengt in kaart wat de impact van deze sociale en maatschappelijke initiatieven is. Door een profiel aan te maken bij MAEX kunnen initiatieven eenvoudig toegang krijgen tot bedrijven, overheid, fondsen en particulieren. Op dit moment staan er ruim 2100 initiatieven aan MAEX genoteerd.

Aanvragen indienen
De MAEX Impuls Noord-Holland kan online worden aangevraagd via MAEX. Hier zijn ook meer informatie en de voorwaarden te vinden. Aanvragen kunnen worden ingediend van maandag 21 september (10.00 uur) tot en met maandag 28 september (22.00 uur). Let op: er moet wel eerst een profiel worden aangemaakt bij MAEX voordat een aanvraag voor een impuls kan worden ingediend. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld, wie het eerst komt, het eerst maalt.

Reacties