Uniek(e) Sponsor Race brengt ruim 170 leerlingen Heliomare in actie

Foto: Wim Meijer Fotografie

Ruim 170 leerlingen van Heliomare in Heemskerk hebben gisteren in totaal zo’n 1723 rondjes afgelegd, (hardl)lopend, op de loopfiets of met de rolstoel en via de daaraan  gekoppelde sponsoractie een bedrag van € 11.693,90 bijeengebracht voor een grote professionele trampoline die voor veel plezier en lichaamsbeweging moet gaan zorgen in de sporthal van Heliomare.

Het was voor de eerste keer dat deze Heliomare Sponsor Race werd georganiseerd en eigenlijk ontstaan door de coronacrisis. Ieder jaar neemt Heliomare met een aantal leerlingen deel aan de G-run tijdens de Dam-tot-Damloop in Zaanstad. Altijd een enorme belevenis voor de deelnemers en ook voor het talrijke publiek dat steeds weer onder de indruk is van het doorzettingsvermogen én het plezier van de sportieve Heliomare-leerlingen.Dit jaar ging de Dam-tot-Damloop echter niet door vanwe. ge de coronacrisis. Om toch de leerlingen een sportief hoogtepunt te laten beleven werd dus besloten om de ‘race’ dit keer zelf en dicht bij huis te organiseren. Dus geen Dam in Zaandam, maar de atletiekstrook voor het gebouw van Heliomare aan De Vest in Heemskerk.Net zoals dat bij de Dam-tot-Damloop steeds een goed doel wordt gekoppeld aan het sportieve evenement was dat ook nu het geval. De grote wens van Heliomare was een grote professionele trampoline voor in de sporthal waar de leerlingen jarenlang veel plezier aan kunnen beleven. Die nieuwe trampoline werd dan ook de inzet van de sponsorloop. Familie, vrienden, buren en kennissen van de deelnemers konden allemaal inschrijven voor sponsoring, óf voor een vast bedrag, óf een bedrag per afgelegde ronde. Degenen die voor dat laatste kozen zullen in sommige gevallen diep in de buidel hebben moeten tasten, want er waren deelnemers die in de 12 minuten dat de race duurde, meer dan 10 rondjes aflegden. Aan het eind van de race, die verdeeld was over 10 starts met telkens zo rond de 20 deelnemers, waren er in totaal 1723 rondjes afgelegd die goed waren voor een totale opbrengst van € 11.693,90 Ongetwijfeld een bedrag waarvoor de ‘gedroomde’ trampoline kan worden aangeschaft.

Foto-impressie
Tijdens de race was Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer aanwezig. Hieronder een uitgebreide foto-impressie van de Heliomare Sponsor Race. Door op de foto’s te klikken wordt een grotere versie zichtbaar die ook gratis kan worden gedownload.