Wethouder ontvangt groepsfoto en wensenlijstje van snel groeiend walking football-team

Het aantal leden van het Walking football-team van Odin 59 groeit voorspoedig. Naast het sportieve- en gezondheidsaspect is ook zeker de sociale component van groot belang. Vriendschappen ontstaan en de saamhorigheid zorgt voor plezier en ontspanning, en dat al 5 jaar lang.

Vooral in de huidige coronatijd is het voor senioren dé kans om uit het maatschappelijke isolement te komen. Walking football gebeurt in een rustig tempo en men kan op het sportveld daardoor ook makkelijker de 1,5 meter in acht nemen.

Op dit moment voetballen wekelijks 3 teams gespreid over 3 dagdelen

Maandagmorgen voetbalt een team, en ook woensdagmorgen en donderdagmiddag is dat het geval. De teams zijn onderverdeeld in leeftijdsgroepen vanaf 55 en 60 jaar.

Supermarktketen Jumbo sponsorde al eerder enkele basis-benodigdheden als ballen, markering-pionnen en doelen. Er is nog dringend behoefte aan een compacte bergruimte voor de spullen, zodat alle spelbenodigdheden snel en efficiënt kunnen worden opgesteld. Dat laatste vraagt nu nog veel tijd en inspanning.

Wethouder Aad Schoorl

Wethouder Aad Schoorl (Heemskerk Lokaal) nam woensdag 23 september een grote foto in ontvangst van de walking football-leden en een brief, waarin het bestuur enkele wensen heeft kenbaar gemaakt. De wethouder gaf aan niets te kunnen toezeggen, maar natuurlijk de wensen onder de aandacht te zullen brengen van het gemeentebestuur. (zie ook openingsfilmpje) Wethouder Schoorl heeft o.a. Sport en recreatie in zijn portefeuille.Hieronder enkele foto’s van de ‘warming up’ en wedstrijden van het woensdagochtend-team. Zie ook een eerder artikel onderaan.   Hieronder de voorzitter van Odin 59, Jacinta LieuwesHieronder Joop Keesman (L) en Ed Moonen Zie ook

Walking Football bij ODIN’59: gezond, gezellig en een vleugje fanatiek

 

 

 

 

Reacties