Lucasgilde met expositie ‘Piet’ in Stadhuis Beverwijk

Foto: Lucasgilde

BEVERWIJK – Het Lucasgilde Beverwijk exposeert van 28 september tot 30 oktober in het Stadhuis van Beverwijk. Dit jaar voor de 17e keer!

De leden van het Lucasgilde hebben zich dit keer laten inspireren door het afscheid van Piet de Ridder als artistiek begeleider van het gilde met het thema “Piet”. Kunstenaar Piet de Ridder is al 45 jaar artistiek begeleider bij het Lucasgilde Beverwijk, destijds opgericht door Cor Heeck, de bekende Amsterdamse kunstenaar. Piet nam in 1975 het stokje van hem over. Hij heeft op zijn geheel eigen wijze het Lucasgilde opgestuwd in haar artistieke prestaties. Naast zijn adviezen aan het bestuur geeft hij ook richting aan de ontwikkeling van het Lucasgilde. Samen met de leden draagt hij bij aan de exposities die het gilde organiseert.

Na zoveel jaren de nestor geweest te zijn van het Lucasgilde ging Piet de Ridder op 1 september met pensioen. De expositie laat zien hoe de leden zich hebben laten inspireren door het thema. De stijl is gevarieerd van figuratief tot licht abstract. Er is gezocht naar spannende invalshoeken en dat heeft voor afwisselende schilderijen gezorgd.

Het Lucasgilde
Het Lucasgilde Beverwijk bestaat al sinds 1947 en is actief als teken- en schildervereniging voor de amateurkunstenaar. Het Lucasgilde biedt leden een plek voor creatieve ontwikkeling op het gebied van alle technieken voor tekenen en schilderen. Een vereniging voor jong en oud, beginner en gevorderde. Plezier in het maken staat voorop. Elk dagdeel (ochtend, middag of avond) heeft een artistiek begeleider. Dit is een professionele kunstenaar die de leden begeleidt en stimuleert bij het uitoefenen van hun hobby. Het atelier bevindt zich in het Centrum voor de Kunsten, Kerkplein 3 in Beverwijk. Ook is het Lucasgilde actief met exposeren. Jaarlijks in het stadhuis van Beverwijk, maar ook in de Grote Kerk van Beverwijk, de Golfclub Heemskerk, bij Tata Steel en in bibliotheken. Iedereen die belangstelling heeft kan kennismaken met de vereniging door gratis twee keer een dagdeel mee te doen. De vereniging organiseert ook workshops voor leden en niet-leden. Iedereen kan op elk niveau deelnemen aan de verschillende teken- en schilderactiviteiten.

Meer informatie
Meer informatie vindt u op de website www.lucasgildebeverwijk.nl en https://www.facebook.com/lucasgildebeverwijk.

Komt u een kijkje nemen?
U bent van harte welkom de expositie tijdens de openingsuren te bezoeken in de publiekshal van het stadhuis, Stationsplein 48 te Beverwijk. Natuurlijk houden wij rekening met de corona-regels en vragen we iedereen 1,5 meter afstand in acht te nemen. Er zijn maximaal 10 bezoekers tegelijk toegestaan in de expositieruimte.

Reacties