Sponsortocht ‘SailWise zeil-10daagse’ voortijdig beëindigd door motorpech

Catamaran Beatrix
Foto: Sailwise - aangeleverd

Het doel was geld in te zamelen en aandacht te vragen voor SailWise, zodat watersport toegankelijk blijft voor mensen met een beperking. Motorproblemen gooien echter roet in het eten voor de SailWise zeil-10daagse. De catamaran Beatrix is vrijdag stil komen te liggen de Kaag.

“De reparatie zal enkele dagen duren en dat maakt het onmogelijk om onze 10daagse te voltooien”, vertelde SailWise-directeur Ron Koopmeiners.

Sponsortocht voor toegankelijke watersport
De Beatrix vertrok op 17 september uit Elahuizen, om via verschillende Nederlandse steden in 10 dagen naar Loosdrecht te varen. Koopmeiners: “De tocht ging voorspoedig en trok veel aandacht. Dat gaf ons de mogelijkheid om te vertellen over het belang van watersport voor mensen met een beperking. Want we bieden onze doelgroep niet alleen een leuke tijd op het water. Watersporten geeft hen ook meer zelfvertrouwen en draagt bij aan de zelfredzaamheid in het dagelijks leven.” Tijdens de tocht werd er volop gedoneerd aan de stichting, zodat zij hun activiteiten ook in de toekomst voort kunnen zetten.

Fok wordt gehezen vanuit de rolstoel (foto: Sailwise – aangeleverd)

Motorpech
In de ochtend van 25 september ging het mis. Koopmeiners: “De koppeling van één van de motoren is gebroken, waardoor verder varen onverantwoord is. Het gaat dagen duren voordat de motor gerepareerd is en we verder kunnen varen.” SailWise heeft daarom besloten de tocht voortijdig te beëindigen. “We zijn ontdaan van deze enorme tegenvaller. Ons doel is nu vooral de Beatrix en haar bemanning weer veilig naar de thuishaven te krijgen.”

Het einddoel is dan weliswaar niet gehaald, maar doneren is nog altijd mogelijk!

23 van de nagestreefde 30 duizend euro ingezameld
Met het beëindigen van de sponsortocht is het einddoel van de zeil-10daagse niet behaald. “Niet alleen hebben we onze eindbestemming niet bereikt, ook ons doel om 30.000,- voor toegankelijke watersport in te zamelen zullen we mogelijk niet halen”, vertelt Koopmeiners. De stichting heeft inmiddels zo’n 23.000,- ingezameld met de actie, maar heeft meer nodig om hun watersportactiviteiten voort te kunnen zetten in 2021. “Bovendien zal de reparatie van de Beatrix ook de nodige kosten met zich meebrengen.”

Doneren kan nog steeds. Wie een bijdrage wil leveren aan SailWise, kan doneren via sailwise.nl/zeil10daagse

Reacties