112

Negen pups in beslag genomen: verdenking illegale puppyhandel

Let op: Dit zijn NIET de in beslag genomen pups!
Foto: Pixabay

Noord-Holland – De dierenpolitie heeft in samenwerking met de NVWA en het Regionaal Milieuteam van de politie in een onderzoek naar illegale puppyhandel 9 hondenpups in beslag genomen. Het merendeel van de pups bleek in slechte conditie te verkeren en komen vermoedelijk uit het buitenland zonder de juiste registratie en entingen.

In totaal werden bij de inval in een loods 9 hondenpups aangetroffen van twee verschillende rassen. De dieren waren bedoeld voor de verkoop.  De hokken waarin de honden waren opgesloten waren klein, vies en onveilig voor de honden. De situatie is fotografisch vastgelegd. Na het aantreffen van deze pups en constatering dat het welzijn van deze honden was aangetast, is direct overleg gepleegd met een Officier van Justitie. De Officier van Justitie gaf toestemming om alle hondjes in beslag te nemen. De pups zijn ondergebracht op een locatie waar de ze de zorg krijgen die ze nodig hebben. In dit onderzoek werd ook administratie beslag genomen.

De dierenpolitie zet in samenwerking met de NVWA en de recherche het onderzoek voort naar de illegale handel en aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Illegale hondenhandel
In de hondenhandel en hondenfokkerij vinden nog steeds misstanden plaats. Geïmporteerde honden of honden van illegale fokkers of handelaren hebben bijvoorbeeld niet de juiste vaccinaties, zijn niet gechipt en geregistreerd, kunnen te jong zijn, zijn niet goed gesocialiseerd of zijn tijdens hun korte leven slecht behandeld. Ook is de herkomst van de dieren niet altijd duidelijk. [bron: NVWA, zie -> info NVWA]

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een puppy?
Voordat u een puppy koopt, is het belangrijk om u goed voor te bereiden over wat u te wachten staat en of u de hond de juiste zorg kan bieden. Voor meer informatie zie onderstaand filmpje:

Reacties