Opnamestop op IC in Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk met week verlengd

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vijftien medewerkers van ziekenhuis besmet met coronavirus; onvoldoende onbesmet personeel beschikbaar om zorg door te kunnen zetten.

BEVERWIJK – Het Rode Kruis Ziekenhuis verlengt de opnamestop van nieuwe patiënten van de Intensive Care en het Brandwondencentrum met zeven dagen. Dat gebeurt nadat er in totaal 15 medewerkers van het ziekenhuis besmet zijn met het coronavirus.

Gistermiddag werd bekend dat de afdelingen de deuren zouden sluiten voor nieuwe patiënten, nadat er een cluster van besmettingen was ontdekt bij personeel op de Intensive Care-afdeling. Er werd toen een opnamestop van 24 uur aangekondigd om het overige personeel en de patiënten op de afdelingen te testen op het coronavirus.

Het crisisteam van het ziekenhuis is vandaag opnieuw bij elkaar gekomen. Daaruit blijkt dat in totaal 15 personeelsleden besmet zijn.

Volgens woordvoerder Sandra de Jong is de zorg voor de patiënten die nog op de Intensive Care en in het Brandwondencentrum liggen niet in het geding. Er is nog voldoende onbesmet personeel beschikbaar om de zorg door te kunnen zetten.

De woordvoerder vermeldt nadrukkelijk dat binnen het Brandwondencentrum de zorg op de kinderafdeling wel doorloopt. Nieuwe Intensive Care-patiënten worden verspreid over ziekenhuizen in de regio opgevangen.

Reacties