In the mood for winter: Let it snow Let it snow Let it snow

Foto: Charles Duijff

De oktobermaand is nog maar net en over het algemeen nat begonnen. Dat doet me wegzwijmelen en ik droom van een echte winter, met een lekker pak sneeuw en met natuurijs en dan bij voorkeur in die volgorde.

Tekst en foto’s Charles Duijff

Immers, wanneer er eerst een pak sneeuw valt en het gaat daarna bij verder droge weersomstandigheden flink vriezen, is de kwaliteit van het natuurijs het beste en hoeven we het ijs niet schoon te maken, Bovendien is het dan veiliger te betreden.

Droom met me mee in mijn winterdroomvlucht, maar ga niet als een sneltreinvaart (als hieronder) door de foto’s heen! Klik steeds op een foto om hem te vergroten…..Oh the weather outside is frightful
But the fire is so delightful
And since we’ve no place to go
Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!Chestnuts roasting on an open fire
Jack Frost nipping at your nose
Yule-tide carols being sung by a choir
And folks dressed up like Eskimos (foto Pixabay)Ik heb het eigenlijk nooit ervaren, het roosteren van kastanjes boven de open haard….Het past natuurlijk prima bij het wintergevoel….bakkie koffie erbij…….terwijl buiten….Overveen Kraantje Lek maakt een deel van mijn droom waar…en ik voel me in de 7e hemel….nou ja in elk geval vast het Hemeltje van Bloemendaal….Ik neem u mee een deel van de regio door…hieronder Haarlem, de Oude Groenmarkten het Haarlemse Stadhuis, alsmede de Grote MarktIk weet het, dit laagje sneeuw hierboven stelt nog niet zoveel voor, maar toch is het wintertafereel daar….Zo was het bij station Heemstede Aerdenhout in 2017De Damstraat in HaarlemEven terug naar de vorige eeuw, ik schat de jaren 50, foto Noord Hollands Aarchief…de WestergrachtIk weet het, met de winter verlangen velen ook naar Kerst. Nou kom op dan…(foto Pixabay) Winterse taferelen maken blij (foto’s pixabay) Hierna weer wat eigen foto’s. Hieronder dauw  cows (Halve maan Bloemendaal)De hertenkamp van Bloemendaal en daarna de Dorpskerk, ook in Bloemendaal Schaatsen op natuurijs, dat is de wens van velen, maar anders is er altijd wel een IJsbaan in de buurt. Natuurijs begint met een rag dun laagje zoals hieronder…. …en bij voldoende vorst zelfs op grote wateren als de Westeinderplas hieronderHieronder schaatsen op het Bolwerk in HaarlemDe volgende drie foto’s zijn van PixabayAltijd goed IJs op de IJsbaan (foto’s Charles Duijff) Heeft u het inmiddels al, het Wintergevoel? Dit zegt WEER.NL nu al over de winter 2020-2021. Het blijft afwachten…..hieronder nog wat winterfoto’s…..

 

 

 

 

 

Reacties