Kinderen vermaken zich kostelijk met jeugdactiviteiten tijdens herfstvakantie bij d’Evelaer

Foto: d'Evelaer

Heemskerk- Niet alleen op school leer je veel, maar ook bij buurtcentrum d’Evelaer kun je leuke en nieuwe dingen leren! Tijdens de herfstvakantie kwamen weer veel kinderen op de activiteiten af. Je moest er wel snel bij zijn, want de activiteiten zaten in een mum van tijd vol!

Dat gold ook voor de activiteit ‘Pimp je pompoen’. Bij kunstatelier de Blauwe Deur kwamen de kinderen alvast in de sfeer van Halloween. Zowel jongens als meisjes hebben hele mooie, maar ook griezelige creaties gemaakt van hun pompoen. Kinderen konden met allerlei materiaal aan de slag, waardoor sommige monsters stekeltjes op hun hoofd kregen en anderen hadden weer hele grote oren!

Bosw8er
Bij boswachter Evert-Jan leerden de kinderen hoe ze een nacht in de duinen kunnen overleven. Ze kwamen onder andere te weten hoe ze zich warm kunnen houden en hoe ze de beste hut voor zichzelf kunnen bouwen.

Kinderen konden ook kiezen om te mountainbiken. Bij deze activiteit ging het vooral om fietsbeheersing. Natuurlijk kunnen (veel) kinderen op een normale weg goed fietsen, maar een mountainbikeparcours is net even anders. Dat kan best spannend zijn met al die hoogteverschillen en kombochten!

Ninja training
Ninja’s, je kent ze vast wel uit bekende films of computerspellen. Bij d’Evelaer kregen de kinderen een ninja training! Twee ninjamasters van de Ninja Academie namen de kinderen mee op avontuur. Via verhalen en opdrachten leerden de kinderen allerlei ninja-skills. Van standbeeld-stil staan en sluipen tot aan de bekende ninja-kick. Het kwam allemaal aan bod. Liever iets doen met techniek? Ook dat kan bij d’Evelaer.

Tijdens de lego-workshop leerden de kinderen hun eigen windmolen maken. Elke windmolen zag er weer anders uit, maar ze werkten allemaal!

Theater Poppekus
De allerkleinsten konden bij d’Evelaer terecht voor een voorstelling van Theater Poppekus. Zij speelden de bekende voorstelling ‘De zeemeermin en de linke soep’. De voorstelling was niet alleen heel leuk, maar ook interactief. Kinderen hielpen de zeemeermin om een net te gooien over de plastic soep, zodat dit uit de zee gehaald kon worden.

Alweer zin in activiteiten tijdens de kerstvakantie? Houd dan onze Facebookpagina en website goed in de gaten!  www.evelaer.nl.

Reacties