Ook dit jaar geen kerstpakket voor personeel Tata Steel

Foto: Wim Meijer Fotografie/Pixabay

IJMUIDEN – Net als vorig jaar zal ook dit jaar het personeel van Tata Steel geen kerstpakket ontvangen, zo bleek uit een interne mededeling van Hans van den Berg, sitedirecteur van Tata Steel.

(Bron: NH Nieuws)

De reden waarom het personeel ook dit jaar geen kerstpakket zal krijgen, is omdat Tata Steel in zwaar weer verkeert en dat ze iedere dubbeltje moet omdraaien om te kunnen blijven investeren in onze toekomst, zo staat te lezen in de memo van Van den Berg die het personeel ontving.

personeelsvertegenwoordiger en lid van de Centrale Ondernemings Raad van Tata Steel Gerrit Idema

“Dit raakt de mensen enorm”, zegt personeelsvertegenwoordiger Gerrit Idema. Idema, tevens lid van de Centrale Ondernemings Raad van Tata Steel zegt dat ondanks het feit dat het gezien de situatie niet als een verrassing komt, het opnieuw uitblijven van het kerstpakket toch uitermate jammer is.

“Het wordt echt gezien als een teken van waardering. Het feit dat de financiĆ«le situatie bij Tata Steel problematisch is, wil niet zeggen dat het personeel minder hard heeft gewerkt. Gezien de huidige situatie, ook door corona, zou juist waardering in de vorm van een kerstpakket een mooi gebaar zijn geweest.”

Een kleine troost is de halve procent die elke werknemer van Tata Steel deze maand eenmalig krijgt uitgekeerd, conform de cao-afspraken. “Dat komt neer op 280 euro per persoon”, aldus Idema. “Dan beschouwen we dat dan maar als een vervroegd kerstcadeautje.”

Reacties