Corona in de IJmond: meeste nieuwe besmettingen in Velsen

Foto: Rijksoverheid

IJMOND – Net als in de rest van het land is het aantal mensen dat positief test op COVID-19 ook in de IJmond afgelopen week gestegen. Datzelfde geldt voor het aantal coronapatiĆ«nten op de reguliere verpleegafdelingen en de ic’s van ziekenhuizen.

(bronnen: Rijksoverheid/NH Nieuws)

Gisteren werden er in de IJmond over de laatste 24 uur 93 nieuwe positieve tests gemeld. Velsen gaat met 29 nieuwe besmettingen aan kop (gemiddeld 42 positief geteste mensen per 100.000 inwoners). In Beverwijk gaat het om 22 mensen die besmet zijn, maar dat houdt wel een gemiddelde van 53 positief geteste mensen per 100.000 inwoners in. Heemskerk kreeg te maken met 21 positief geteste inwoners (54/100.000).

Het RIVM geeft aan dat de snelheid waarmee de groei van het dagelijks positief geteste mensen, afneemt. Dit zou een gevolg kunnen zijn van de maatregelen die eind september zijn ingesteld. Het aantal ziekenhuisopnames blijft wel toenemen, de afgelopen twee weken zijn 13 inwoners van de IJmond opgenomen in het ziekenhuis vanwege corona.

Wat betreft het risiconiveau staat regio Kennemerland, waar de IJmond toe behoort op niveau 3 (ernstig). Regio Noord Holland Noord zit op niveau 2 (zorgelijk), regio Zaanstreek-Waterland en regio Amsterdam-Amstelland vallen beiden in niveau 4 (zeer ernstig).

Het coronadashboard van de Rijksoverheid geeft dagelijks een update van het aantal besmettingen per regio. Het blijft een indicatie: omdat niet iedereen zich laat testen, is het daadwerkelijk aantal besmette mensen waarschijnlijk hoger.

Reacties