Wereldgoal Soto leidt Telstar naar drie punten tegen Helmond Sport

Sebastian Soto tijdens de wedstrijd van Telstar tegen FC Den Bosch
Foto: Dennis Gouda

VELSEN-ZUID – Telstar heeft vrijdagavond de vierde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Andries Jonker had voor de rust veel moeite met tegenstander Helmond Sport, maar na een wereldgoal van invaller Sebastian Soto trokken de Witte Leeuwen de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe.

(bron: NH Nieuws – foto: Dennis Gouda)

Na een gelijk opgaande strijd in de eerste helft met kansen voor beide ploegen was het twee minuten na de rust invaller Sebastian Soto die de ploeg van Jonker op voorsprong zette met een doelpunt dat sterk deed denken aan de legendarische treffer van Marco van Basten in de EK-finale van 1988.

De van Norwich City gehuurde Amerikaans-Chileense spits kreeg een voorzet van Cagro en werkte de bal op formidabele wijze in een keer achter Van Gassel.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1319699161516789761

Telstar leek de smaak te pakken te hebben als gevolg van de openingstreffer en dat leidde er toe dat de ploeg van Jonker de voorsprong al snel verdubbelde. Een voorzet van Dijkstra kwam via Pattynama op het hoofd van Soto terecht en de spits bekroonde zijn goede invalbeurt met zijn tweede treffer van de avond.

Daarna kwam Helmond Sport er niet meer echt aan te pas en was Pattynama zelfs nog dicht bij de derde Telstar- treffer van de wedstrijd was.

Telstar staat nu na 9 wedstrijden met 15 punten op de zevende plaats van de Keukenkampioen Divisie op 7 punten van koploper Cambuur.

Komende woensdag komen de Witte Leeuwen opnieuw in actie. Dan speelt Telstar in Almelo het KNVB-bekerduel tegen eredivisionist Heracles Almelo.

Klik hier voor het complete wedstrijdverslag en de interviews van mediapartner NH Nieuws.