Reizigers Connexxion vanaf volgende week weer langs de buschauffeur

Foto: Wim Meijer Fotografie

Wie met Connexxion reist, moet vanaf aanstaande maandag weer door de voordeur van de bus naar binnen en langs de chauffeur.  Dat meldt Connexxion, de vervoerder die in een groot deel van Noord-Holland het busvervoer verzorgt.

De voordeuren van de bussen zijn sinds half maart gesloten, onder meer om buschauffeurs te beschermen tegen het coronavirus. Als gevolg van die maatregel konden busreizigers geen kaartje kopen bij de chauffeur. Ook dat kan vanaf komende week weer.

Connexxion heeft al haar bussen aangepast. Er zijn extra schermen geplaatst om de kans op mogelijke blootstelling aan virusdeeltjes voor buschauffeurs te verkleinen.  Op de plaats van bestemming moeten reizigers via de achterdeur naar buiten, zoals voor de coronacrisis ook gebruikelijk was.

Beter afstand houden
Door de voordeur weer te gaan gebruikten wordt de natuurlijk luchtcirculatie in de bus verbeterd, benadrukt Connexxion. Bovendien kunnen reizigers beter afstand houden van elkaar nu de achterdeur niet meer gebruikt wordt door in- én uitstappers.

Vanaf komende week is het ook weer voor alle reizigers verplicht om een kaartje te kopen. De laatste tijd mochten kinderen tot en met 11 jaar gratis reizen als ze onder begeleiding waren van een volwassene. Dat vervalt nu een kaartje kopen bij de chauffeur gewoon weer mogelijk is.

Reacties