C.V.V. Jong Hercules houdt zich staande in coronatijd

Als voetbalclub maak je, net zoals alle sportverenigingen, in coronatijd moeilijke tijden door. Dat geldt zowel sportief als financieel. Op de eerste plaats snijdt de sluiting van de horeca, en daarmee dus de sportkantine, een groot deel van de inkomstenbron af. Geen ‘derde helft’ betekent grijze haren voor de penningmeester.

Ook het niet mogen spelen van wedstrijden zorgt voor inkomstenverlies. Maar los van de inkomsten, leidt het toch ook tot minder plezier in de sport. Als je traint dan doe je het toch vaak met als doel om goede wedstrijden te spelen.

En dan is het trainen zelf ook al een probleem. Voor de echte jeugd valt dat nog mee. Die hoeven geen onderlinge afstand te houden en kunnen dus nog lekker met elkaar lós gaan op het veld. Maar de andere spelers moeten sinds gisteren ongeveer individueel trainen, en dat maakt alles toch een stuk minder leuk.

IJmond Nieuws ging langs bij Jong Hercules en sprak daar met voorzitter Justin de Vries en secretaris Ferry van Wezop over alle gevolgen van corona voor de club en het toch nog altijd aanwezige vertrouwen in de toekomst.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de reportage van IJmond Nieuws.

Reacties

Cookieinstellingen