Recreatie op Landgoed Rorik; duurzaamheid, circulariteit en gemeenschapszin centraal

Biologisch eten uit eigen tuin, slapen in een stompboerderij, genieten van de rust bij een knapperend haardvuur of in een hangmat aan de waterkant. Het kan straks allemaal op Landgoed Rorik in Beverwijk.

Twee jaar geleden, in 2018, schreef Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer een tender uit voor het recreatiegebied De Buitenlanden. Studio Wouter Valkenier won deze tender met een plan voor dit gebied. Aan de uitwerking daarvan wordt nu hard gewerkt.

De bedoeling is dat er op Landgoed Rorik een zelfvoorzienend restaurant wordt gerealiseerd, een kleinschalige camping, biologische landbouw, een pluktuin, een wijngaard en een vogelweide.

Op dit moment komt de eerste groente al van het land, scharrelen de kippen alvast tussen de oude fruitrassen, worden de contouren van de wijngaard al zichtbaar, is de camping in aanbouw en zijn zowel de wal als de gracht rondom het hart van Rorik gegraven.

IJmond Nieuws ging afgelopen week langs op Landgoed Rorik sprak daar met enkele van de initiatiefnemers en enthousiaste medewerkers, waaronder Kasper Hoex (Rorik Landgoed & Horeca), Atse Hamers (Rorik Overnachten & Events) en Anne Bruins (Rorik Boomgaard).

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de reportage van IJmond Nieuws.

Reacties